Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kibelezett roncsautó Józsefváros Sárkány utcájában

Kibelezett roncsautó látványos installációjára lett figyelmes roncsautóvadászunk józsefvárosi Sárkány utcában. Ennyire kibelezett autóval még mi sem találkoztunk.

Frissítve
2018.06.27.

A bejelentőtől az alábbi információkat kaptuk
“Kedves Hulladékvadászok! A Sárkány utcai kibelezett roncs ügye megoldódott. Igazam volt, az autószerelőnek köze volt a roncshoz.”

Köszönjük a bejelentő jelzését és az illetékes hatóságok munkáját.


Korábban
2018.06.13.

A közterületen tilos ilyen formában autókat és más eszközöket tárolni.

“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

A VIII. kerületből folyamatosan érkeznek a roncsautókról szóló bejelentések, korábbiak ide kattintva megtekinthetőek.

Az autótorzón nem hogy rendszám, de még motor sincsen. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az autótorzón nem hogy rendszám, de még motor sincsen. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Kedves hulladékvadászok! Korábbi helyszínen újabb roncs autó jelent meg. Idén innen már elvittek egyet. Most meg egymás mögött 2 db.van már. Az épületben ahol vannak autószerelő műhely működik. Vajon köze van a roncsokhoz? Sarkon pár méterre térfigyelő kamera van. Dísznek van?”

A bejelentés időpontja: 2018.06.12.

Hulladék jellege: autóroncs.

Kibelezett roncsautó helyszínével kapcsolatos bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek