Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Telekom DELFIN díj 2018 győztese, a Hulladékvadász

Telekom DELFIN díj 2018 -as győztese fenntartható tudatformálás kategóriában, a Hulladékvadász és egyben a JÖN Alapítvány legújabb elismerése is.

A Magyar Telekom által minden évben megrendezésre kerülő DELFIN DÍJ 2018-as kiírásában az oldalunkat üzemeltető Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (röviden JÖN Alapítvány) nevezett és nyert. Ezzel egy újabb komoly elismerést begyűjtve az éppen csak egy éves környezetvédelmi alapítványunk. A díjat Szebenyi Péter, környezetmérnök, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke és Kertész Balázs, környezetmérnök, a JÖN Alapítvány alapító tagja vette át.

Fontos kiemelnünk, hogy tevékenységünket önerőből, mindenféle állandó támogatás és bevétel nélkül végezzük. A környezetvédelem számunkra minden áldozatot megér – szerk. (Támogatási lehetőségek itt.)

Delfin díj díjazottjai - balról jobbra: Kezes-lábas Játszóház, Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, Budapest Airport Zrt. / Fotó: mediapiac.com

Delfin díj díjazottjai – balról jobbra: Kezes-lábas Játszóház, Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, Budapest Airport Zrt. / Fotó: mediapiac.com

DELFIN Díj díjazottjai

  • A klímavédelem kategóriát a Budapest Airport Zrt. nyerte, amely a Greenairport kezdeményezésén keresztül radikálisan csökkentette a reptér környezetterhelését.

Fenntartható tudatformálás kategóriában két díjat adtak át.

  • Kezes-lábas Játszóház nyerte el az egyedi, saját fejlesztetésű, közösségi élményt nyújtó eszközök és események létrehozáséért.
  • Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány: a hulladekvadasz.hu üzemeltetéséért és illegális hulladéklerakások feltérképezéséért és a digitális technika használatáért.
Hulladékvadász Térkép

Hulladékvadász Térkép – Kattints a képre a több ezer bejelentés megtekintéséhez.

XIX. Fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetés

A DELFIN díj átadó a XIX. Fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetés keretein belül került megrendezésre. A rendezvényt Friedl Zsuzsanna, Magyar Telekom HR vezérigazgató-helyettese köszöntőjével megkezdődött.

Friedl Zsuzsanna, Magyar Telekom HR vezérigazgató-helyettese. / Fotó: facebook.com/hello.holnap

Friedl Zsuzsanna, Magyar Telekom HR vezérigazgató-helyettese. / Fotó: facebook.com/hello.holnap

A nyitóbeszédet követően,  Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központvezetője ismerteti a Vállalat 2017. évi lenyűgöző fenntarthatósági eredményeit.

Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központvezetője. / Fotó: facebook.com/hello.holnap

Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központvezetője. / Fotó: facebook.com/hello.holnap

A rendezvény második felében került megrendezésere a “Női életutak” című kerekasztal-beszélgetés,

Egy nagyon izgalmas, jó hangulatú kerekasztal-beszélgetés szem és fültanúi lehettek a rendezvényre kilátogatók. / Fotó: Fotó: facebook.com/hello.holnap

Egy nagyon izgalmas, jó hangulatú kerekasztal-beszélgetés szem és fültanúi lehettek a rendezvényre kilátogatók. / Fotó: Fotó: facebook.com/hello.holnap

Női életutak című kerekasztal – beszélgetés résztvevői

  • Friedl Zsuzsanna, Magyar Telekom, Humán erőforrás vezérigazgató-helyettes
  • Dr. Juhos Andrea, Lee Hecht Harrison Hungary Career Consultants Kft. ügyvezető partner, coach
  • Mautner Zsófia, gasztroblogger, Chili és Vanília blog
  • Sterczer Hilda, hegymászó, falmászás oktató
  • Szentesi Éva, író, rákellenes aktivista, WMN.hu főmunkatársa

A XIX. Fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetés és a DELFIN Díj átadása után kötetlen beszélgetés és állófogadás következett a vendégek számára.

A Magyar Telekom DELFIN Díj 2018 fenntartható tudatformálás díjának elnyerésével egy újabb visszajelzést kaptunk arra, hogy jó úton haladunk és jó amit csinálunk. Megtiszteltetés volt átvenni a díjat és ezáltal a “Magyar Telekom DELFIN DÍJ nyertese 2018” címét megkapni.