Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Határőr út visszatérő zöldhulladéka

Budapest XII. kerületi Határőr út vissza-visszatérő, de soha meg nem szűnő zöldhulladék halmára lett figyelmes már évekkel ezelőtt a bejelentő.

Állítása szerint a bejelentései hatására megszűnik a probléma, de az általa vélt elkövetőt feljelentve sem oldódott meg az ügy. A kerület korábbi bejelentései ide kattintva megtekinthetőek.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! A helyszín: XII. kerület Határőr út 17. (Határőr út és Acsády Ignác utca sarkán lévő zöldterület) A kérdéses területre valaki rendszeresen hordja a zöldhulladékát hosszú évek óta, feltehetően valamelyik környező telekről.

A problémát számos alkalommal jeleztem már a közterület-fenntartónak, amelyet követően általában megtisztítják a területet, ám alig néhány nap elteltével a területre ismét hordani kezdik a zöldhulladékot. Látható, hogy már a 2012-es Google-utcakép készültekor is fennállt a probléma. A jelenlegi helyzet illusztrálásához csatoltam két képet.

2012-es Google-utcaképen még a szemetelés tiltótábla is jól látható. / Fotó: Google Maps

2012-es Google-utcaképen még a szemetelés tiltótábla is jól látható. / Fotó: Google Maps

Szerencsére az illegálisan lerakott zöldhulladék alapján be lehet azonosítani a telket, ahonnan származik, ezzel pedig véglegesen meg lehetne oldani a problémát. Ezért feljelentést tettem a kerületi rendőrkapitányságon, mellyel kapcsolatban a kérésem ellenére sem kaptam visszaigazolást, így valószínűleg nem fognak foglalkozni az üggyel.”

A bejelentés időpontja: 2018.06.25.

Hulladék jellege: zöldhulladék.

A Határőr út helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek