Szent Ferenc Vadászkápolna traktorgumija

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A Szent Ferenc Vadászkápolna mellé valaki egy traktorgumit helyezett el. Az ok ismeretlen, de gyanítjuk hogy a traktorgumi újrahasznosítási ötletünket nem ismeri.

Frissítve
2018.07.10.

Csákvár Önkormányzata az alábbi tájékoztatást kaptuk
“Tisztelet Hulladékvadászok! Bejelentését köszönjük,  a gumik hulladékudvarba történő beszállítása megtörtént.”

Köszönjük a területre kihordott traktorgumi eltakarítását az illetékes szerveknek.


Korábban
2018.06.26.

Ez Csákvár első bejelentése és egyben kötelességünk foglalkozni Hulladékvadászként vadásztársaink szent épületeinek megóvásával. A bejelentést továbbítjuk az illetékes szerveknek.

A kápolna oldaldobjára döntött gumiabroncs. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A kápolna oldaldobjára döntött gumiabroncs. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! A Szent Ferenc vadászkápolna (Csákvárról a sárga sáv turistajelzés vezet oda) mellett láttuk a fotón a kápolna előtt látható traktorgumit. Valamint volt mèg egy autógumi is a kápolna melletti sütőgető helyen. 🙁 Helyszín: Szent Ferenc Vadászkápolna Csákvár, 8083 Köszi a munkátokat! Szép napot!”

A bejelentés ideje: 2018.06.26.

Hulladék jellege: gumiabroncs.

[codepeople-post-map]

A Szent Ferenc Vadászkápolna helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A kápolna a provertes.hu szerint

A csákvári Esterházy-kastély parkjának félreeső pontjain egykor kis lakok, pihenőházak, emlékművek álltak, melyeket a családtagok ajándékoztak egymásnak ünnepekre, évfordulókra. Az egyik első ilyen építmény az Allé-erdőben emelt Török-torony volt, melyet 1797-ben Esterházy János gróf építtetett feleségének, Anna-napra. A nyolcszög alaprajzú, ívelt terméskő lépcsőházzal rendelkező épület ajtaját nap, félhold és csillagok díszítették. Tetején faoszlopos, hegyes, sátortetejű kis csarnok emelkedett, csúcsán török félholddal. Az oszlopok és a tetőszerkezet mintázatában található zöld és fehér színek a padisah színei voltak. Bútorzata bőrpárnákból állt.

Később tetejét alacsonyabbra építették és kicsiny harangtorony került rá. 1945-ig Szent Eustachius kápolnaként működött. A park többi épületéhez hasonlóan sorsát nem kerülhette el, és az évek során teljesen lepusztult. Felújítását 1998-ban kezdte meg műemlékvédelmi programjának keretén belül a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány. A Szent Ferenc ökumenikus kápolnaként felszentelt épület ma családi rendezvények, esküvők, keresztelők romantikus színhelye. A kápolna körüli réten és erdőben gazdag növény- és állatvilágot figyelhetünk meg. Látni, hallani az odúlakó, trillázó, csengőhangon éneklő kék cinegét és a hangos, kacagó hangjáról könnyen felismerhető zöld küllőt. Lábunk előtt ijedten röppen fel a talajon vagy talajközelben fészkelő vörösbegy, a fák odvaiban pedig közép fakopáncs költ.

Forrás: provertes

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: