Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nagykovácsi: természetbe hordott építési hulladék - Hulladekvadasz.hu

Nagykovácsi: természetbe hordott építési hulladék

Nagykovácsi nagyközségének külső szegletéből érkezett – a Hulladékvadász Applikációval levadászott – bejelentés építési hulladékról. 

Frissítve
2018.07.19.

Nagykovácsi Polgármester Hivatala az alábbi tájékoztatást adta a területről érkezett bejelentéssel kapcsolatban
„A hulladekvadasz.hu honlapon Önökhöz beérkezett „Nagykovácsi: természetbe hordott építési hulladék” bejelentésre vonatkozó, részünkre továbbított jelzését köszönjük. A bejelentésben „A természetvédelmei területen levő régi murvabányába hordott hulladék” megnevezéssel illetett bontási törmelékkel, és a szóban forgó területtel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom.

Nagykovácsiban jelenleg a bányaudvarba vezető Rákóczi utca, mint települési gyűjtőút felújítása, valamint azzal egyidejűleg az utcában futó csatorna-gerincvezeték rekonstrukciós munkálatai zajlanak. A bejelentésben szereplő régi murvabánya, mint megadott helyszín, a Rákóczi utca végénél, belterületi ingatlanon található, művelés alól kivett, felhagyott anyagbánya, amelynek vagyonkezelője a Pilisi Parkerdő Zrt. A bánya ezen része sem helyi-, sem országos jelentőségű védett természeti területnek, sem európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területnek („Natura2000 terület”) nem képezi részét.

Ismereteink szerint az ingatlanon a generál kivitelező a vagyongazdálkodóval történt egyeztetés alapján a kivitelezési munkálatok során keletkező bontott anyagok, valamint építési alapanyagok átmeneti deponálását végzi, a terület ideiglenes anyagdepóniaként funkcionál, az oda- és onnan elhordásra kerülő anyagok folyamatos fluktuációja mellett.

Természetesen a kivitelezés befejeztét követően, a műszaki átadás-átvétel során kiemelt figyelmet fordítunk majd arra, hogy a területen semmilyen oda nem illő anyag ne maradjon.”

Fontos kiemelni, hogy a tájékoztatást szerint a terület nem képezi természetvédelmi terület részét, nem tartozik Natura 2000 területek közé.

Köszönjük a tájékoztatást. További jó munkát kívánunk!


Korábban
2018.06.30.

Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is. A környező településekről már többségében kaptunk bejelentéseket, amiket továbbítottunk az illetékes hatóságokhoz.

Az építési hulladék nem a természetes helyén, vagy a természetben természetellenes jelenség? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az építési hulladék nem a természetes helyén, vagy a természetben természetellenes jelenség? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! A természetvédelmei területen levő régi murvabányába hordott hulladék.”

A bejelentés időpontja: 2018.06.30.

Hulladék jellege: építési.

[codepeople-post-map]

Nagykovácsi helyszínéről érkezett első bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Nagykovácsi nagyközség Pest megyében, a Budakeszi járásban. Budapest II. és XII. kerületének közelsége rövid idő alatt a budapesti agglomeráció egyik legkedveltebb településévé tette. Ugyanakkor az aszfaltos úthálózat és a csatornázás hiánya az üdülőövezetben még mindig problémákat okoz. A településen van a központja a Budapesti Amerikai Iskolának

Fekvése
Nagykovácsi település Pest megye északnyugati részén, a Budai-hegység legmagasabb hegyei, a Kutya-hegy és a Nagy-Kopasz, valamint a Nagy-Szénás nyúlványai által ölelt völgyben (a Nagykovácsi-medencében) helyezkedik el, Budapest központjától 15 km-re, közel a II. kerülethez, 340 m-es átlagos tengerszint feletti magasságban. Zsáktelepülés, mivel burkolt közúton csak egy irányból, Budapest felől közelíthető meg (Remeteszőlősön keresztül).

Közigazgatási területe az alábbi települések közigazgatási területeivel határos (kelet felől, az óramutató járásával ellentétes irányban): Remeteszőlős, Solymár, Pilisszentiván, Piliscsaba, Perbál, Budajenő, Telki, Páty és Budakeszi.

A település gyönyörű természeti környezetben fekszik, hegyekkel körülvéve, a Budai Tájvédelmi Körzetben, sok különleges faj csak ezen a területen él. Adottságai miatt élénk a turizmus, jellemzően a hétvégi gyalogos és biciklis kirándulók száma magas, akik a környező erdőkben sok turistaút közül választhatnak (bár a jelzések karbantartottsága hagy némi kívánnivalót maga után). A település külterületeinek 85%-a természetvédelmi terület.

Forrás: wikipedia.

You may also like...