Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Újabb fejlemények a kecskeméti szemeteléssel kapcsolatban


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

Újabb fejlemények érkeztek Kecskemétről az egy héttel ezelőtti szemeteléssel kapcsolatban. A helyszínen az RTL Klub Híradójának a stábja is járt.

A honlapunk június 24-én publikált tettenéréses videóját az interneten több mint 26 000 ember tekintette meg eddig, amiről több országos televíziócsatorna és online hírportál is beszámolt.

Az RTL Klub stábja állítása szerint a helyszín már nem volt számukra ismeretlen, hiszen korábban egy állatkínzással kapcsolatos tudósítást forgattak ezen a környéken. A szemeteléssel kapcsolatos tudósításban Csíkos Imrét, a Kecskeméti Városrendészet vezetőjét, és Szebenyi Pétert, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnökét kérdezték az esettel kapcsolatban.

Kecskeméten évente több tízmillió forintot költenek az illegális hulladék eltakarítására. Leggyakoribb büntetési tétel 50 ezer forintos helyszíni bírság – derül ki a televízió tudósításából.

A hulladéklerakás elleni harc nagyon nem egyszerű – mondta Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke is nyilatkozott az RTL Klub Híradójában, aki elmondta, hogy hasonló esetekben akár lopott állatok maradványait tüntethetik el a szemetelők.

A kialakult illegális hulladékproblémát a napokban sikerült az illetékes hatóságoknak megoldania. Erről a bejelentőtől az alábbi tájékoztatást kaptuk:
“Kedves Hulladékvadászok! Küldök két képet a megtisztított területről. Egyébként nagyon köszönöm a segítségeteket, és remélem hogy a videó révén kapott nyilvánosság segíti a szervezetetek munkáját. További jó munkát meg sok erőt a hulladék elleni harchoz!”

Köszönjük az újabb képeket a kecskeméti hulladékvadásznak, továbbá az illetékes szervek munkáját. Ha újabb fejlemények érkeznének a szemetelő azonosításáról, számonkéréséről, büntetéséről arról is beszámolunk. 

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek