Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Pipishegyi Sportrepülőtér közelében szemétdomb

A Pipishegyi Sportrepülőtér közelében szemétdombra lelt egy arra járó gyöngyösi hulladékvadászunk. A bejelentés még áprilisban érkezett.

Abban az időben a hulladekvadasz.hu bejelentéskezelése szünetelt, de az akkori bejelentéseket utólag pótoljuk, publikáljuk, bejelentjük. A település korábbi bejelentései ide kattintva megtekinthetőek.

Félelmetesen zord környék. Mi nem mernénk bemenni oda. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Félelmetesen zord környék. Mi nem mernénk bemenni oda. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Illegális szemétlerakás Gyöngyös közelében, rengeteg szemét az erdős részen.”

A bejelentés időpontja: 2018.04.01.  – A bejelentés közel 3 hónappal később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: háztartási.

A Pipishegyi Sportrepülőtér melletti helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A repülőtérről a wikipedia szerint

A Gyöngyös Pipishegy repülőtér három kilométerre Gyöngyöstől keletre fekszik. Évtizedekig katonai kiképző repülőtérként üzemelt, de napjainkban már elsősorban sport célra használják. Több jelentős rendezvénynek is helyt adott, a rendszeresen megrendezett Gyöngyösi repülőnapokon kívül például az EFOTT-ot is Gyöngyös repülőterénél szervezték meg 2003-ban.
Története
A repülőteret a Pipis-hegyi, városi tulajdonú területen alakították ki a sportrepülés számára, a bővítés során az erdőgazdaság a hegy keleti részét adta át e célra. Ezzel egy időben helyiek megalakították a Mátravidéki Motor Nélküli Repülőosztályt (MOVERO). Az egyesületben készült modell és valódi vitorlázó-repülőgépeket a Pipis-hegyen szervezett repülőnapok keretében ismertették a nagyközönséggel. A repülőtér 1931-ben lett a MOVERO tulajdona.

A repülőtér 1938-1939 között élte fénykorát. Több száz pilótát képeztek ki ezalatt, azonban a második világháború kitörésével hadászati célokra rendelték alá a repülőteret, katonai felügyelettel.

A háború során keletkezett károk elhárítását követően a város pénzügyi támogatásával sikerült újraindítani a repülést, repülő kiképzést.

1956 után a katonai kiképzésen kívüli kiképzések érdektelenné váltak és a repülőteret bezárták. Az 1960-as évek államosításával a Magyar Honvédség kezelésébe került, azonban a honvédség itt csupán raktár és nem katonai bázist alakított ki. Később a raktárbázis mellett honvédségi üdülőtelepet alakítottak ki.

Több kísérlet volt arra, hogy a repülőtér a települési önkormányzat tulajdonába térítésmentesen visszakerüljön, és sportrepülőtérként üzemeljen tovább, azonban állami tulajdonú repülőteret csak a Kormány egyetértésével lehet elidegeníteni. Így jogállása jelenleg nem nyilvános, állami repülések céljára szolgáló repülőtér.

A repülőtér körül biztonsági és zajgátló védőövezetet, illetve fokozottan zajos területeket jelöltek ki. A Magyar Honvédség a repülőteret jelenleg kiképzési célokra veszi igénybe, a jövőben az ez irányú használat gyakoriságát tervezik, a légierő igényeihez mérten.

Bővebben és a forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek