Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Pipishegyi Sportrepülőtér közelében szemétdomb - Hulladekvadasz.hu

Pipishegyi Sportrepülőtér közelében szemétdomb

A Pipishegyi Sportrepülőtér közelében szemétdombra lelt egy arra járó gyöngyösi hulladékvadászunk. A bejelentés még áprilisban érkezett.

Abban az időben a hulladekvadasz.hu bejelentéskezelése szünetelt, de az akkori bejelentéseket utólag pótoljuk, publikáljuk, bejelentjük. A település korábbi bejelentései ide kattintva megtekinthetőek.

Félelmetesen zord környék. Mi nem mernénk bemenni oda. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Félelmetesen zord környék. Mi nem mernénk bemenni oda. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Illegális szemétlerakás Gyöngyös közelében, rengeteg szemét az erdős részen.”

A bejelentés időpontja: 2018.04.01.  – A bejelentés közel 3 hónappal később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: háztartási.

[codepeople-post-map]

A Pipishegyi Sportrepülőtér melletti helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A repülőtérről a wikipedia szerint

A Gyöngyös Pipishegy repülőtér három kilométerre Gyöngyöstől keletre fekszik. Évtizedekig katonai kiképző repülőtérként üzemelt, de napjainkban már elsősorban sport célra használják. Több jelentős rendezvénynek is helyt adott, a rendszeresen megrendezett Gyöngyösi repülőnapokon kívül például az EFOTT-ot is Gyöngyös repülőterénél szervezték meg 2003-ban.
Története
A repülőteret a Pipis-hegyi, városi tulajdonú területen alakították ki a sportrepülés számára, a bővítés során az erdőgazdaság a hegy keleti részét adta át e célra. Ezzel egy időben helyiek megalakították a Mátravidéki Motor Nélküli Repülőosztályt (MOVERO). Az egyesületben készült modell és valódi vitorlázó-repülőgépeket a Pipis-hegyen szervezett repülőnapok keretében ismertették a nagyközönséggel. A repülőtér 1931-ben lett a MOVERO tulajdona.

A repülőtér 1938-1939 között élte fénykorát. Több száz pilótát képeztek ki ezalatt, azonban a második világháború kitörésével hadászati célokra rendelték alá a repülőteret, katonai felügyelettel.

A háború során keletkezett károk elhárítását követően a város pénzügyi támogatásával sikerült újraindítani a repülést, repülő kiképzést.

1956 után a katonai kiképzésen kívüli kiképzések érdektelenné váltak és a repülőteret bezárták. Az 1960-as évek államosításával a Magyar Honvédség kezelésébe került, azonban a honvédség itt csupán raktár és nem katonai bázist alakított ki. Később a raktárbázis mellett honvédségi üdülőtelepet alakítottak ki.

Több kísérlet volt arra, hogy a repülőtér a települési önkormányzat tulajdonába térítésmentesen visszakerüljön, és sportrepülőtérként üzemeljen tovább, azonban állami tulajdonú repülőteret csak a Kormány egyetértésével lehet elidegeníteni. Így jogállása jelenleg nem nyilvános, állami repülések céljára szolgáló repülőtér.

A repülőtér körül biztonsági és zajgátló védőövezetet, illetve fokozottan zajos területeket jelöltek ki. A Magyar Honvédség a repülőteret jelenleg kiképzési célokra veszi igénybe, a jövőben az ez irányú használat gyakoriságát tervezik, a légierő igényeihez mérten.

Bővebben és a forrás: wikipedia.

You may also like...