Több tonna műanyaghulladék ég Hatvanban

Több tonna műanyaghulladék kapott lángra a hatvani hulladéktelepen. A helyszínen a hatvani és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel oltják a tűzet.

Nem sokkal délután egy óra után óriási fekete füst volt látható Hatvan külterületén. Kigyulladt a hatvani hulladéktelep, ahol több mint 200 négyzetméternyi területen égett a bálázott műanyag hulladék. Elsőként Hatvanból érkeztek tűzoltók a helyszínre és azonnal elkezdték az oltást. Továbbá az aszódi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, hét vízsugárral kezdték meg a lángok oltását.

Mint ismeretes 2018. június 26-án kedden délután négy óra körül is tűz ütött ki a Csányi úton található hulladéktelepen. A hatvani hivatásos tűzoltók akkor percek alatt megfékezték a lángokat, mivel akkor “csupán” alig öt négyzetméteren égett a hulladék.

A tűzoltása jelenleg is nagy erőkkel folyik, az egységek hét vízsugárral próbálják megfékezni a lángokat.

Több tonna műanyaghulladék elégésével rákkeltő anyagok kerültek a levegőbe, amik miatt súlyos egészségkárosodást is szenvedhetnek a környékbeliek.

Ezért kérjük, hogy ebben és hasonló esetekben mindig csukják be az ablakokat megvárva azt, amíg kitisztul az idő.

Az oltást végző szervek munkáját köszönjük. Felbecsülhetetlen munkát végeznek el.

Forrás: katasztrofavedelem.hu; 60lap.hu

You may also like...