Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Több tonna műanyaghulladék ég Hatvanban


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

Több tonna műanyaghulladék kapott lángra a hatvani hulladéktelepen. A helyszínen a hatvani és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel oltják a tűzet.

Nem sokkal délután egy óra után óriási fekete füst volt látható Hatvan külterületén. Kigyulladt a hatvani hulladéktelep, ahol több mint 200 négyzetméternyi területen égett a bálázott műanyag hulladék. Elsőként Hatvanból érkeztek tűzoltók a helyszínre és azonnal elkezdték az oltást. Továbbá az aszódi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, hét vízsugárral kezdték meg a lángok oltását.

Mint ismeretes 2018. június 26-án kedden délután négy óra körül is tűz ütött ki a Csányi úton található hulladéktelepen. A hatvani hivatásos tűzoltók akkor percek alatt megfékezték a lángokat, mivel akkor “csupán” alig öt négyzetméteren égett a hulladék.

A tűzoltása jelenleg is nagy erőkkel folyik, az egységek hét vízsugárral próbálják megfékezni a lángokat.

Több tonna műanyaghulladék elégésével rákkeltő anyagok kerültek a levegőbe, amik miatt súlyos egészségkárosodást is szenvedhetnek a környékbeliek.

Ezért kérjük, hogy ebben és hasonló esetekben mindig csukják be az ablakokat megvárva azt, amíg kitisztul az idő.

Az oltást végző szervek munkáját köszönjük. Felbecsülhetetlen munkát végeznek el.

Forrás: katasztrofavedelem.hu; 60lap.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek