Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kosd és Vác határán számlás szemétdomb

Kosd község és Vác városának határán egy picit se kicsi szemétdombra és az abban rejlő közüzemi számlákra bukkant a helyi hulladékvadász.

Ez akár forró nyom is lehet a hulladék tulajdonosát illetően, de a legtöbb esetben ez nem bizonyító erejű. Nem egyértelmű sajnos, hogy a hulladék tulajdonosa volt egyben a szemetelő is, aki a hulladékot kihelyezte a területre.

Szemétdomb a reggeli napfelkeltében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szemétdomb a reggeli napfelkeltében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! Tegnapelőtt a kedvenc futóútvonalomon fellelt szeméthegyet szeretném bejelenteni! Vegyes, háztartási hulladék, rengeteg bőrrel. Csatolom a képeket, és a koordinátákat! Köszönettel, egy helyi.”

A helyszínen talált számlák. Talán elvezetnek a szemetelőhöz? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A helyszínen talált számlák. Talán elvezetnek a szemetelőhöz? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés időpontja: 2018.07.04.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Kosd község és Vác város határának a helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


Kosd község a wikipedia szerint

A község Pest megyében, a Váci járásban.

Fekvése
Váctól északkeletre fekvő település.

Története
A község Árpád-kori település. A falut még II. András király ajándékozta a váci püspökségnek. A tatárjárás alatt elnéptelenedett, de hamarosan újranépesült. A törökök többször is feldúlták a települést.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc alatt két ütközet is zajlott le itt, mikor Damjanich az osztrákokkal, Görgey pedig az orosz sereggel ütközött meg Vác és Kosd között, a Naszály hegy lábánál.

A 20. század elején az 1950-es megyerendezésig Nógrád vármegye Nógrádi járásához tartozott. 1910-ben 2018 lakosából 2015 magyar volt. Ebből 1198 római katolikus, 782 református, 25 evangélikus volt.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek