Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Lépcsőházi szemétdomb Ferencvárosban

Lépcsőházi szemétdomb alakult ki a ferencvárosi gát utca 25-ben. A bejelentő állítása szerint jelentette az illetékeseknél, de nem történt semmi.

Frissítve
2018.07.11.

A bejelentőtől kapott értesüléseink szerint a területet megtisztították:
“Kedves Hulladékvadászok! Személyesen csak ma tudtam megszemlélni, de a kollégák tegnap reggel közölték a jó hírt. Végére ért az önkormányzat által június 20-án kezdeményezett folyamat: elvitték a hulladékot. Sőt, le is fertőtlenítették a helyet. A csatolt képeken a fehér izé a talajon tehát mész. Tényleg megnyugtatóbb így a helyzet, szóval köszönjük ezúton is! Önöknek pedig köszönjük, hogy biztosítják a nyilvánosság erejét mind a problémák mind a megoldások megmutatásához!”

A bejelentőtől kapott képek a terület megtisztításáról, amit az illetékes hatóságok fertőtlenítettek is. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentőtől kapott képek a terület megtisztításáról, amit az illetékes hatóságok fertőtlenítettek is. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Köszönjük az illetékes hatóságoknak a bérház megtisztítását.


Korábban
2018.07.05.

Ilyen esettel a hulladekvadasz.hu történetében még nem találkozunk, ahol szociális bérlakásokból álló önkormányzati épületben ilyen módon felhalmozódott a szemét. Hol van ilyenkor a gondok, vagy az illetékes? A kerületből beérkezett korábbi bejelentések ide kattintva megtekinthetőek.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! A hely, ahol a szemétlerakatot találják, egy önkormányzati épület, nagyrészt szociális bérlakással, alul a FESZOFE telephelyével. Amellett, hogy a cég, fő tevékenysége ellenére egy ideje nem takarítja a lépcsőházat (azt nem tudom, hogy eleinte szívjóságból takarították-e, illetve, ha szerződésük volt, megszűnt-e), no meg a lakók se, most egy elég jelentős, afféle lomtalanításból visszamaradt szeméthalom áll itt. Jeleztünk már az illetékesnek (bérlők vagyunk, a tulajdonost a vagyonkezelő képviseli, ezért nekik jeleztünk) korábban, de egy ideje nem válaszolnak a levelekre. Ezzel együtt ezt a kupacot ismét jelezni fogjuk, főképp mert már a kollégák és a klienseink sem jutnak be hozzánk biztonságosan a szeméttől, ami az elmúlt pár napban az egy-két lomból heggyé duzzadt. Az elszállításban való segédkezés mellett infót is szívesen fogadunk, hogy az Önök megkeresésén túl kihez lehet úgy fordulni még, hogy eredménye is legyen.”

A bejelentés időpontja: 2018.07.04.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

A lépcsőházi szemétdomb helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek