Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zichy-kastély mögött hulladéklerakat

A Zichy-kastély mögötti területen évek óta gyűlik a szemét a bejelentő állítása szerint, ahol a képek tanulsága szerint főként építési hulladék található.

Feltételezzük, hogy a hulladékkupacok akár az épület valamilyenfajta bontásából keletkezhetett. Az egyik képen jól látszanak a tatarozáshoz használatos állványok is. A településről már több alkalommal érkezett bejelentés, ami ide kattintva megtekinthetőek.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! A mellékelt fotók a zichyújfalui Zichy-kastélynak hátsó része mellett készültek. A területen évek óta gyűlik a szemét. A fotók tegnap készültek. Hozzátenném, hogy elég lenne a magyar Wikipédia Zichy-kastélyról szóló szócikkére ránézni, van ott tavaly márciusi kép az egyik hulladékkupacról. Magyarán legalább 1 éve ott hevernek a hulladékok az interneten fellelhető fotók tanúsága szerint. (Egy kis kutatással több hasonló, legalább 1 éves szemetes képet találhatnak a Wikimédia Commonsban).”

A bejelentés időpontja: 2018.07.07.

Hulladék jellege: építési.

A Zichy-kastély helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek