Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Péceli utca lomtalanítási hangulata a ferencvárosi szelektívnél

Péceli utca szelektív hulladékgyűjtő szigete körül lomtalanítási hangulat alakult ki a bejelentő szerint, Ferencvárosban. Természetesen nincs a kerületben lomtalanítás.

Fővárosban is sokszor sokan, nagyon, de nagyon rosszul értelmezik a szelektív hulladékgyűjtés fogalmát. Nincsenek tisztába azzal, hogy évről évre mennyi kárt okoznak ezzel az államnak, illetve FKF Nonprofit Zrt.-nek. A kialakult állapotokért felelős személyeknek ajánljuk figyelmébe szelektív hulladékgyűjtéssel foglalkozó tematikus csoportunkat. Fontos kiemelni az FKF-nek a szelektív környékének az 1 méteres körzetét kell előírás szerint takarítani. A további szemetes terület takarítása a tulajdonos feladata.

A Péceli utca szelektíve mellé hordott zöldhulladék, kommunális és elektronikai hulladék. Ez nagyon nincs rendjén. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Péceli utca szelektíve mellé hordott zöldhulladék, kommunális és elektronikai hulladék. Ez nagyon nincs rendjén. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok, Szemét a szelektív gyűjtő mellett. Ma reggel munkába menet gondoltam, hogy jelzem ezt a több mint egy hete itt álló szemétkupacot nektek. Nem hiszem, hogy lomtalanítás lenne, mert a közelben hasonló jelenséget nem tapasztaltam és mint írtam nem pár napja látható. A kis parkszerű terület másik oldalán egy hatalmas tábla figyelmeztet, hogy tilos a szemétlerakás, sőt a zöldhulladékot is tiltja. Bár ez utóbbi is gusztustalan, az legalább elbomlik idővel.

Közelebbről megnézve, van itt minden. Még építési hulladék is. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Közelebbről megnézve, van itt minden. Még építési hulladék is. / Fotó: hulladekvadasz.hu

 

De ezzel a rengeteg műanyaggal és némely veszélyes anyaggal, hát tényleg nem akarok vészjósló lenni, de a környezetünket tesszük tönkre, vagy már ez meg is történt, remélem azért nem véglegesen és visszavonhatatlanul. Bár vannak erre utaló jelek, alapjában én egy nagyon optimista ember vagyok. A helyszín: Budapest IX. kerület Gyáli út Péceli utca sarok 47°28’10.2″N 19°05’56.7″E”

A bejelentés időpontja: 2018.07.09.

Hulladék jellege: kommunális.

A Péceli utca szelektívének a helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek