Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Csömöri bánya: hatalmas fekete füsttel égett a hulladék - Hulladekvadasz.hu

Csömöri bánya: hatalmas fekete füsttel égett a hulladék

A csömöri bánya területén kedden reggel kétszáz négyzetméternyi hulladék kapott lángra, amit a kiérkező tűzoltók pár óra leforgása alatt eloltottak.

A nyári nagy meleg beálltával gyakorivá válnak a különféle tűzesetek, amik közt sajnos gyakran hulladéktelepek (legutóbb Hatvanban), vagy a rosszul tárolt hulladék kap lángra. De olyan esetekhez is kénytelenek kimenni tűzoltóink, ahol vélhetően illegális hulladék felgyújtása történt. Ilyen esettel kapcsolatban legutóbb Csömörtől nem messze található Mogyoródon riasztották a tűzoltókat.

A mostani eset ennél sokkal összetettebb, mert amellett, hogy hulladék kapott lángra a jelenleg is működő szemétlerakó gumifala is kigyulladt. Az alábbi drónfelvétel magáért beszél.

Hatalmas fekete füst száll Csömör, Kerepes és Kistarcsa találkozásánál. Ég a hulladék. / Fotó: Kiss Gábor

Hatalmas fekete füst száll Csömör, Kerepes és Kistarcsa találkozásánál. Ég a hulladék. / Fotó: Kiss Gábor

Fővárosi Katasztrófavédelem hivatalos közleménye
A közlemény szerint kétszáz négyzetméternyi hulladék kapott lángra, majd égett Csömörön, a Határ úton kedden reggel. A tűzhöz a budapesti és a gödöllői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a Pest megyei műveleti szolgálat irányítása mellett három habosított vízsugárral és két munkagép segítségével a lángokat eloltották. A tűzeset során nem sérült meg senki.

A csömöri bánya tűzestének kialakulásának okairól nincsenek információink. A budapesti és gödöllői tűzoltók nagyszerű munkáját köszönjük.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

You may also like...