Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Csömöri bánya: hatalmas fekete füsttel égett a hulladék

A csömöri bánya területén kedden reggel kétszáz négyzetméternyi hulladék kapott lángra, amit a kiérkező tűzoltók pár óra leforgása alatt eloltottak.

A nyári nagy meleg beálltával gyakorivá válnak a különféle tűzesetek, amik közt sajnos gyakran hulladéktelepek (legutóbb Hatvanban), vagy a rosszul tárolt hulladék kap lángra. De olyan esetekhez is kénytelenek kimenni tűzoltóink, ahol vélhetően illegális hulladék felgyújtása történt. Ilyen esettel kapcsolatban legutóbb Csömörtől nem messze található Mogyoródon riasztották a tűzoltókat.

A mostani eset ennél sokkal összetettebb, mert amellett, hogy hulladék kapott lángra a jelenleg is működő szemétlerakó gumifala is kigyulladt. Az alábbi drónfelvétel magáért beszél.

Hatalmas fekete füst száll Csömör, Kerepes és Kistarcsa találkozásánál. Ég a hulladék. / Fotó: Kiss Gábor

Hatalmas fekete füst száll Csömör, Kerepes és Kistarcsa találkozásánál. Ég a hulladék. / Fotó: Kiss Gábor

Fővárosi Katasztrófavédelem hivatalos közleménye
A közlemény szerint kétszáz négyzetméternyi hulladék kapott lángra, majd égett Csömörön, a Határ úton kedden reggel. A tűzhöz a budapesti és a gödöllői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a Pest megyei műveleti szolgálat irányítása mellett három habosított vízsugárral és két munkagép segítségével a lángokat eloltották. A tűzeset során nem sérült meg senki.

A csömöri bánya tűzestének kialakulásának okairól nincsenek információink. A budapesti és gödöllői tűzoltók nagyszerű munkáját köszönjük.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek