Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szala-árok ismét tele van hulladékkal - Hulladekvadasz.hu

Szala-árok ismét tele van hulladékkal

Szala-árok ismét tele van hulladékkal, avagy az évek óta illegális hulladéklerakással terhelt vízfolyás tetején ismét a szemét az úr.

Frissítve
2018.07.21.

Úgy néz ki megoldódni látszik az egri Szala-árok hulladékszennyezésének problémája.

Szala-árok ismét tele van hulladékkal

A bejelentőtől az alábbi tájékoztatást kaptuk a terület megtisztításával kapcsolatban
„Sziasztok! Úgy szerda környékén leraktak két üres konténert majd megkezdték a munkát, ami nehezen haladt az esőzések miatt.

Először a nagyobb darabokat szállították el, abból ahogy láttam egy konténert vittek el, majd a tegnapi napon markoló segítségével távolították el a meder aljában felhalmozódott földkupacot is. Még hátra van a nagy meder előtti keskenyebb terület, biztosan megcsináljak azt is, mivel még itt van a konténer. Az, hogy elkezdtek kitakarítani a patakot itt nálunk abban úgy gondolom, hogy nagy szerepetek van benne. Köszönöm a lakóközösség nevében is ☺️

Köszönjük a Szala-árok rendbetételét, Eger Önkormányzatának és a település Városgazdálkodásának. Továbbá ha gondolod támogatnád a lakosságot és az önkormányzatokat segítő tevékenységünket ide kattintva megteheted.


 

Korábban
2018.07.14.

A víz tetején gumiabroncstól kezdve mindenféle kommunális hulladék megtalálható egészen a hűtő-és televízió alkatrészekig. Az árkot évek óta – szokás szerint – ismeretlenek szennyezik. Az utóbbi napok esőzései által generált nagy vízhozam miatt a hulladék összemosódott az árok szűréséére kihelyezett vasrács előtt.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Szerdán volt a nagy esőzés és akkor volt az áradás is. Küldök mostani fotót is. A vízfolyást, Szala ároknak nevezik, nem messze innen van a forrása és az Eger patakba ömlik. Egyébként a hulladék összetétel elég vegyes: pet palack többségében, tv, hűtő alkatrészek, kábelek.

Az árok vízfolyása teljesen eltömörödött. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az árok vízfolyása teljesen eltömörödött. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Egy időben (kb 3-4 éve) még kijöttek kitakarítani. Úgy tudjuk az önkormányzat megbízásából voltak kint. Akkor lekaszálták a növényzetet, kiszedtek a bedobált szemetet de sajnos azóta semmi nem történt.

A Google Street view képe szerint a csatorna 2011-ben így nézett ki. / Fotó: Google Maps

A Google Street view képe szerint a csatorna 2011-ben így nézett ki. / Fotó: Google Maps

Egyébként a jelenlegi medert kb 15 éve alakították ki. (a képeken látható vasrácsot és medencét valamint akkor fedték le egy részét, amin megépült az aszfaltos út és egy borpalackozó cég.) Az Eger patakba a Malomárok utcai bicikli útnál csatlakozik. De nagyrészt fedett. Csak itt a Szala varősrészben nincs lefedne.

Elképesztően lehangoló ez a látvány. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Elképesztően lehangoló ez a látvány. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Véleményem szerint a tervezés során jól jártak el, hiszen a vasrács szerepe az lenne, hogy fel fogja a szemetet, de a működéshez szükséges lenne a rendszeres tisztítás. Látható most is, hogy egy tv ragadt a vasrács alá, ami így felnyílt és azalatt kijutott rengeteg hulladék bele az Eger patakba.

Az áradás kor egy tíz tizenöt fős csoport összegyúlt és csak néztük mert mást nem tudtunk tenni.

Az utcában élők közül sokan a patakba dobálják a megunt cuccaikat valamint a forrás közelébe rendszeresen látunk lerakott szemetet. Eléggé megviseli az itt élő rendes lakókat ez az állapot.”

A bejelentés időpontja: 2018.07.12.

Hulladék jellege: kommunális, műanyag, zöldhulladék, autógumi, elektronikai hulladék.

Helyszín: Eger, Árnyékszala u. 2-42, 3300 közelében.

[codepeople-post-map]

Az egri Szala-árok helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...