Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Valkó építési és kommunális szeméthalma - Hulladekvadasz.hu

Valkó építési és kommunális szeméthalma

Valkó nagyközség építési és kommunális szeméthalmára lelt az arra kiránduló hulladékvadászunk. A képeket elnézve volt egy kis földmunka a közelben.

A település első bejelentése is egyben, amiben egy tipikus külterületi szeméthalmot láthatunk. Már csak az a kérdés ki hozta ide, vagy kitakarítja el.

Építési és kommunális hulladék a természetben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Építési és kommunális hulladék a természetben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt hulladekvadasz.hu! Kirándulásom során botlottam a képen látható szeméthalomba ‎. Kérem a koordináták alapján továbbítsák bejelentessem az illetékesek felé.”

A bejelentés időpontja: 2018.07.15.

Hulladék jellege: építési, kommunális.

Helyszín/GPS: 47.5655246 19.5229717

[codepeople-post-map]

Valkó nagyközség helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A nagyközség a wikipedia szerint

Fekvése
Valkó Pest-megyében, a Gödöllői-dombság keleti felén fekvő, sűrű tölgyerdőkkel övezett 2300 lakosú nagyközség. A 3-as főútról Gödöllőnél letérve 14 kilométer után érhetjük el legkönnyebben.[3]

Története
Nevét egy szláv eredetű személynév után kapta, melynek jelentése farkas. Mint minden közösségben, itt is találhatunk a település nevéhez kapcsolódó népmondát: Régen Valkó helyén nem volt más, mint egy hatalmas erdő. Senki nem lakott itt, csak az állatok. Egyszer erre tévedt egy öregember. Nem volt egyebe, mint három éhes gyereke és egy sovány, vak lova. Csúfolták is érte: vak-ló, Valkó! Gondolta, itt, ahol nem lakik senki, nincs ki csúfolja. Le is telepedett, az erdő egy részét kiirtották, a fából házat építettek, az irtványt megművelték a friss fűtől szépen kigömbölyödött vak lóval. Mikor a három fiúgyermek felcseperedett, mindhármójuk gazdag feleséget kapott magának. A lakatlan erdőt így benépesítették, amin azóta is rajta maradt a szegény ember csúfneve: Valkó.

Területe régészeti leletekben gazdag, honfoglalás előtti múltját az ásatásokból előkerült, a Magyar Nemzeti Múzeum tulajdonában lévő leletek tanúsítják. E tájra 3500 évvel ezelőtt települt először ember. Csiszolt kőkorszaki, bronzkori, szkíta, kelta és szarmata tárgyak kerültek elő az ásatások során. Leglátványosabb régészeti emléke a római korból ránk maradt Csörsz-árok védelmi vonalának sánca. A III. század második felében hunok uralták a területet, majd Attila halála után a longobárdok, utánuk pedig az avarok.

Forrás: wikipedia.

You may also like...