Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Felpéc építési hulladéklerakata - Hulladekvadasz.hu

Felpéc építési hulladéklerakata

Felpéc építési hulladéklerakatára lett figyelmes arra járó helyi hulladékvadászunk. A helyszín új, de a kép szokványos, építési hulladék minden mennyiségben.

Ez egyben a település első bejelentése is, amiről hírt adva bízunk a terület megtisztításában.

Talán túl jól sikerült az a fránya fürdőszoba felújítás. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Talán túl jól sikerült az a fránya fürdőszoba felújítás. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Zsákok a törmelék hungarocell és egyéb építési hulladék.”

A bejelentés időpontja: 2018.07.08.

Hulladék jellege: építési műanyag fém.

Helyszín/GPS: 47°31’11.2″N 17°36’35.8″E

[codepeople-post-map]

Felpéc helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Felpéc Győr-Moson-Sopron megye déli részén, Győrtől 21 km-re, délnyugati irányban fekszik, két középtáj: a Sokorói-dombság és a Marcal-medence találkozásánál. A Sokorói-dombság nyugati vonulatának délnyugati oldalát 4-6 méteres lösz borítja. A táj felszínét az erősen formálódó völgyek, a völgyoldalakba vágódó árkok, lösz mélyutak, szakadékok határozzák meg. A falutól északra futóhomok – dűnék sorakoznak, melyeket a legutóbbi jégkorszak szelei fújtak ki a Bakony-ér medencéjéből a pleisztocén végén. Ez a borókával benőtt terület a sísek, ma természetvédelmi terület.

Éghajlata és vízrajza
Felpéc időjárásában a mérsékelten meleg, mérsékelten száraz, enyhe telű éghajlati körzet sajátosságai érvényesülnek. Átlagos borultsága 55-60%-os, a napsütés évi összege 1900-2000 óra. Feltűnő a táj viszonylagos enyhesége, a januári középhőmérséklet szinte sohasem száll – 1º alá. Hóban meglehetősen szegény, évente 35-40 hótakarásos nap fordul elő. A nyár mérsékelten meleg, a júliusi középhőmérséklet 20,5-21 °C. Uralkodó szele az északnyugati. Felpéc és környéke felszíni vizekben szegény. Legnagyobb természetes vízforrása a Bakony-ér. Jelentősebb állóvíz nincs ma a területen, de korábban két tó is volt a faluban.

Természetes növényzet, állatvilág
A vidéken fellelhető a tatár juharos tölgyes, a szikeserdő maradványa is. A vízpartot bokorfüzes maradványok kísérik. Helyenként előfordul a magasfüvű homokpusztarét is. A tölgyerdőt a XVII. századi erdőirtások bontották meg.

Forrás: wikipedia.