Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Görcsöny temető melletti hulladéklerakások - Hulladekvadasz.hu

Görcsöny temető melletti hulladéklerakások

Görcsöny temető közvetlen közeléből érkezett bejelentés, ahonnét út menti hulladéklerakásokat vélt felfedezni helyi hulladékvadászunk. 

Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is. Természetesen Baranya megyéből már több alkalommal kaptunk bejelentéseket, ahol a bejelentés helyszíne is származik.

Görcsöny temető melletti hulladéklerakások

A bejelentés szövege
„Kedves Hulladékvadász, a hely: Baranya megye – Görcsöny, temető melletti földes út, mint folyamatos lerakóhely. sokszor a helyiek a házfelújítási sittjüket is ide hordják és az átutazó forgalom is előszeretettel használja kukának ezt a szakaszt (is). az önkormányzatnak is bejelentettem, de nem tudom mit várhatok tőlük. Jó munkát, kitartás, köszönet!”

A bejelentés időpontja: 2017.07.08.

Hulladék jellege: építési, kommunális.

Helyszín/GPS: 45.967579, 18.124591

[codepeople-post-map]

A Görcsöny helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Baranya megye középső részén, a Pécset Vajszlóval összekötő utak mentén helyezkedik el. Szomszédos települések: Baksa, Ócsárd, Pellérd, Regenye, Gyód. A közeli községekre oly jellemzően régi falurésze völgyben, új lakótelepe pedig fennsíkon helyezkedik el. Egykori vasútállomásánál ipari községrész alakult ki.

Története
A régészeti kutatások azt bizonyítják, hogy a kőkorszaktól kezdve lakott terület volt. A neve Gurchen alakban 1247-ben bukkant fel először írásos emlékekben. További névváltozatai: 1511-ben Villa Gerechen (ma ez a német neve), 1542-ben pedig Gerchen néven említik. A középkorban mezővárosi rangot kapott, 1345-ben búcsújáróhely lett. A török hódoltság alatt bár lakott volt, de a végére elnéptelenedett. Birtokosai voltak a pécsi káptalan, a domonkos szerzetesek, a jezsuiták, a Mihálovics-család, a Benyovszky család.

1976-os megszüntetéséig áthaladt a községen a Pécs–Harkány-vasútvonal, melynek itt, valamint a településhez tartozó Keresztespusztán vasútállomása is volt.

Címer leírása
Az önkormányzat címere: álló, kékszínű tárcsapajzsban fészek lebeg, benne négy fióka, amint anyjuk felé nyújtják nyakukat, csőrüket kitátva, várják a táplálékot. A fészek fölött, éppen leszállva, kiterjesztett szárnyakkal anyjuk látható, amint begye felé hajtott fejjel, csőrével mellét tépi s kibuggyanó vérével fiókáit eteti. A fészek, a pelikán és a kicsinyek arany színűek.

A tárcsapajzs alatt félkörben, jobbról zöld tölgyfaág piros makkokkal, balról zöld babérág piros bogyókkal látható. A címer felett GÖRCSÖNY felirat olvasható.

Forrás: wikipedia.