Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Görcsöny temető melletti hulladéklerakások

Görcsöny temető közvetlen közeléből érkezett bejelentés, ahonnét út menti hulladéklerakásokat vélt felfedezni helyi hulladékvadászunk. 

Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is. Természetesen Baranya megyéből már több alkalommal kaptunk bejelentéseket, ahol a bejelentés helyszíne is származik.

Görcsöny temető melletti hulladéklerakások

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadász, a hely: Baranya megye – Görcsöny, temető melletti földes út, mint folyamatos lerakóhely. sokszor a helyiek a házfelújítási sittjüket is ide hordják és az átutazó forgalom is előszeretettel használja kukának ezt a szakaszt (is). az önkormányzatnak is bejelentettem, de nem tudom mit várhatok tőlük. Jó munkát, kitartás, köszönet!”

A bejelentés időpontja: 2017.07.08.

Hulladék jellege: építési, kommunális.

Helyszín/GPS: 45.967579, 18.124591

A Görcsöny helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Baranya megye középső részén, a Pécset Vajszlóval összekötő utak mentén helyezkedik el. Szomszédos települések: Baksa, Ócsárd, Pellérd, Regenye, Gyód. A közeli községekre oly jellemzően régi falurésze völgyben, új lakótelepe pedig fennsíkon helyezkedik el. Egykori vasútállomásánál ipari községrész alakult ki.

Története
A régészeti kutatások azt bizonyítják, hogy a kőkorszaktól kezdve lakott terület volt. A neve Gurchen alakban 1247-ben bukkant fel először írásos emlékekben. További névváltozatai: 1511-ben Villa Gerechen (ma ez a német neve), 1542-ben pedig Gerchen néven említik. A középkorban mezővárosi rangot kapott, 1345-ben búcsújáróhely lett. A török hódoltság alatt bár lakott volt, de a végére elnéptelenedett. Birtokosai voltak a pécsi káptalan, a domonkos szerzetesek, a jezsuiták, a Mihálovics-család, a Benyovszky család.

1976-os megszüntetéséig áthaladt a községen a Pécs–Harkány-vasútvonal, melynek itt, valamint a településhez tartozó Keresztespusztán vasútállomása is volt.

Címer leírása
Az önkormányzat címere: álló, kékszínű tárcsapajzsban fészek lebeg, benne négy fióka, amint anyjuk felé nyújtják nyakukat, csőrüket kitátva, várják a táplálékot. A fészek fölött, éppen leszállva, kiterjesztett szárnyakkal anyjuk látható, amint begye felé hajtott fejjel, csőrével mellét tépi s kibuggyanó vérével fiókáit eteti. A fészek, a pelikán és a kicsinyek arany színűek.

A tárcsapajzs alatt félkörben, jobbról zöld tölgyfaág piros makkokkal, balról zöld babérág piros bogyókkal látható. A címer felett GÖRCSÖNY felirat olvasható.

Forrás: wikipedia.