Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Körös ártér hulladékkal szennyezett szakasza Öcsödnél

A Körös ártér hulladékkal szennyezett szakaszára lelt arra járó helyi hulladékvadászunk. Ezt a hulladékot nem a folyó, hanem a szemetelők hordták oda.

Ez egyben Öcsöd településről érkezett első bejelentés is, amit természetesen továbbítunk az illetékeseknek.

Amiben biztosak vagyunk, hogy a hulladék semmiképpen se való a természetbe. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Amiben biztosak vagyunk, hogy a hulladék semmiképpen se való a természetbe. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Háztartási és egyéb hulladék a Körös-Maros nemzeti parkban az öcsödi Álomzugban.”

A bejelentés időpontja: 2018.07.19.

Hulladék jellege: háztartási, elektronikai.

Helyszín/GPS: 46°55’15.9″N 20°22’24.1″E

A Körös ártér helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Öcsöd nagyközség Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Kunszentmártoni járásban.

Fekvése
Kunszentmárton és Békésszentandrás között található, Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén a Hármas-Körös mellett. Vasútvonal nem érinti, de a településen áthaladó 44-es főút mind Kecskemét, mind Békéscsaba irányából jó elérhetőségi lehetőséget biztosít.

Folyami átkelőhely, északi irányban közút köti össze a megye északabbra fekvő vidékeivel, mely a Körös-hídon halad át.

Határa gyengén tagolt, alacsony, ármentes síkság, melybe a Körös elhagyott-kiszáradt folyómedrei és a tájból kiemelkedő kunhalmok visznek változatosságot. Eredetileg élővíz mellett, a Körös egyik éles kanyarulata mentén települt, mely a folyó szabályozása óta holtág. A Körös hullámtere természetvédelmi terület, a Körös-Maros Nemzeti Park része. Háborítatlan erdői, ártéri legelői, lefűződött, levágott holtága nemcsak tájképileg festőiek, hanem biztonságos élőhelyet jelentenek számos védett és ritka növénynek és állatnak is.

Története
Öcsöd a váradi Regestrumban már mint falu szerepel 1217-ben. Ezt az első települést valószínűleg a tatárjárás pusztította el. 1421-ben Zsigmond király Öcsöd pusztát a Neczpáliaknak és a velük rokonságban álló Bethleneknek adományozta.

A Neczpáli család kihalásával Öcsöd egyedül a Bethleneké lett. A puszta újból benépesült, egy 1555-ös összeírás már adózó községként említi. Ezt a második falut a török háborúk pusztították el és a 17. század elejéig csupán romokat jelent.

Forrás: wikipedia.