Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Zöldkommandó alakult Miskolcon a szemetelők megfékezésére - Hulladekvadasz.hu

Zöldkommandó alakult Miskolcon a szemetelők megfékezésére

Zöldkommandó alakult a szemetelők megfékezésére a Miskolc városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó kft. együttműködésével.

Hasonlóval Bécsben is találkozhatunk, amely szervezet már több mint 10 éve működik. A WasteWacher névre keresztelt szervezet munkásságának hatására több mint 60% -kal szorult vissza az osztrák fővárosban a szemetelési kedv.

A szervezet szerdától járőrözik a városban és végez szúrópróbaszerű ellenőrzéseket azokon a helyeken, ahol gyakori az illegális hulladéklerakás – közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a „zöldkommandó” létrehozásának célja az illegális hulladéklerakás visszaszorítása, a köztisztasági szabálysértések büntetése.

A testület ellenőrizheti, hogy az ingatlantulajdonosok kötöttek-e szemétszállítási szerződést, és azt is, hogy az illegális lerakók közelében ellenőrzött járműveknek milyen szállítmányuk van.
Az egység végezhet megfigyelést, rajtaütést, lakossági bejelentések alapján felderítést, helyszíni bírságot szabhat ki guberálás vagy köztisztasági szabálysértés elkövetése esetén.

A zöldkommandó minden esetben a kiszabható legnagyobb bírságot alkalmazza. Az illegális hulladéklerakás a hulladék mennyiségétől és összetételétől függően akár bűncselekményként is kezelhető, szabadságvesztéssel is büntethető – olvasható a közleményben.

Gratulálunk Miskolc vezetésének az úgynevezett zöldkommandó felállításához. Sikerekben gazdag munkát kívánunk nekik.

Forrás: MTI.

You may also like...