Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Dévényi út kommunális hulladékhalma a XIII. kerületben

A Dévényi út folyton növekedő kommunális hulladékhalmára lett figyelmes helyi hulladékvadászunk, Budapest XIII. kerületében.

Frissítve VI.
2019.08.15.

A helyszínről egy újabb bejelentés egy újabb bejelentőtől, de megoldás nincs. A terület tulajdonosa a korábbi bejelentések hatására felszólítást is kapott, de a hulladék még mindig ott van és egyre több:
“Tisztelt Cím! Szeretnénk bejelentést tenni,mert a helyzet tarthatatlan.Folyamatos szemétlerakás folyik a feltüntetett helyen,Az ablakunk pont a szemét hegyre néz,és büdös,koszos  a környék. A szemét már nem csak az üres telken ,hanem a közterületre is kinyúlik,ezzel akadályozva az utcán a gyalogos közlekedést,. A bejelentést az egész ház nevében teszem,mert már nem tudunk hova fordulni. Sajnos csak 3 képet tudtam feltenni,de látható,hogy milyen állapotok vannak… Köszönettel: a helyi egész lakóközösség”

Dévényi út: A helyszínről érkezett bejelentés 2019.08.13-án.

Dévényi út: A helyszínről érkezett bejelentés 2019.08.13-án.

Köszönjük az újabb bejelentés, továbbítjuk az illetékeshez.


Frissítve V.
2019.02.02.

Az illetékes önkormányzat az alábbi tájékoztatást adta
“Köszönjük, hogy a bejelentést eljuttatta a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. részére. A magántelken található illegális hulladékról tudomásunk van, a kerületi Polgármesteri Hivatal Építésügyi Osztályának tájékoztatása alapján hatósági eljárás során kötelezték a tulajdonost a telek kitakarítására. Amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget a felszólításnak, úgy hatósági intézkedés keretében történik meg a hulladék elszállítása, melynek várható időpontjáról nincsen információnk. “

Köszönjük a munkájukat és a közreműködést a hulladékprobléma megoldásában.


Frissítve IV.
2019.01.13.

A bejelentő aloldalunkra érkezett a bejelentés a helyszínről, ami ide kattintva elérhető.

Köszönjük!


Frissítve III.
2018.11.27.

Budapest XIII. kerületéből erről a helyszínről már több bejelentést kaptunk, de hulladékprobléma azóta is megoldatlan. Vajon mi lehet ennek az oka?
“Tisztelt Hölgyem /Uram! Szeretnék segítséget kérni egy illegális szemét lerakás megszüntetésében 13 kerület Dévényi út és Mór utca sarkán található telken most már tényleg katasztrófa és fontos lenne a segítségük.”

Továbbítjuk ismét a Dévényi úti hulladékkrízissel kapcsolatos a bejelentést az illetékeseknek.


Frissítve II.
2018.09.01.

Újabb és újabb bejelentések érkeznek a helyszínről, amit ismét továbbítunk az illetékes önkormányzatnak. 

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hölgyem /Uram! Kérem segítsenek ezt a illegális szemétlerakó helye megszüntetésében.”

A kép 2018.09.01. készítésű.

A kép 2018.09.01. készítésű.

Reméljük a hulladékprobléma hamarosan megoldásra kerül.


Frissítve
2018.08.14.

Újabb bejelentés érkezett a helyszínről, amit ismét továbbítunk az illetékes önkormányzatnak. Sajnos a képek tanulsága szerint a hulladékprobléma fokozódik, már az utcára is “kifolyik” a szemét.

A bejelentés szövege
“Üdvözletem! Szeretném bejelenteni ezt a tarthatatlan állapotot,,Nem látunk át a szeméttől,és már a parkolóban is van,az út szélén,,Napról napra nagyon szeméthalmaz,sitt,bútor stb. Ablakon kinézve ez a látvány fogad..Nem beszélve a patkányokról. A hely a Dévényi és Mór utca sarkán található,ez egy üres telek.. A képek feltöltése óta,csak nőtt a szemét…..Köszönöm a segítségüket..”

Továbbítjuk a bejelentést az illetékes önkormányzatnak.


Korábban
2018.07.28.

A bejelentő segítségünket kéri a lerakat felszámolásában. A kerületből érkezett korábbi bejelentések ide kattintva megtekinthetőek.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! 13 kerület Dévényi út 6 száma állati üres telken található háztartási és bontási hulladék. Kérem segítsenek ennek felszámolásában.“

A bejelentés időpontja: 2018.07.21. – A bejelentés közel 1 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Helyszín/GPS: Budapest, Dévényi u. 6, 1135

A Dévényi út helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek