Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Több száz tonna hulladék a rátkai világörökségi területen - Hulladekvadasz.hu

Több száz tonna hulladék a rátkai világörökségi területen

Több száz tonna illegálisan lerakott hulladék van a rátkai világörökségi területen, ami a környékbeli szemetelők turistaparadicsoma lett az utóbbi években.

Már tavaly beszámoltunk a terület súlyos környezeti és természeti tönkretételéről, amit a bejelentő hulladékvadászunk szerint a környező település lakói hajtanak végre nap, mint nap. A terület rendbetétele akár 100 milliós nagyságrendű is lehet. A másfél éve érkezett bejelentésben egy fokkal kevesebb illegálisan lerakott hulladék volt látható, de a mostani látvány minket is meglepett.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! 1,5 éve, Rátkán, világörökségi területen még tavaly. A napokban napon jártam a helyszínen/eken. A helyzet elkeserítő, sokkal több a szemét, mint volt. Ráadásul mostanra már igen nagy kiterjedésű területen.

A korábbi bejelentésben említettem és felvételt is készítettem róla, amint egy, a szomszéd faluból, Mádról érkező autós hozta be a szemetét utánfutóval a rátkai területre. Úgy fest, ez elég sűrűn előfordulhat, hiszen a mostani elhaladásom alkalmával is éppen onnan jött egy autós, szintén utánfutónyi építési törmelékkel. (Egyáltalán nem szívesen takartam ki a rendszámát).

A világörökségi illegális szeméttelepen egyébként mindenféle hulladék megtalálható, műanyag, gumi, üveg, ruha, tv, mélyhűtő, építési törmelék, trágya, kommunális hulladék, minden. A korábbihoz képest a mostani állapot már egyenesen aggasztó méreteket öltött és az a szomorú, hogy az illetékes önkormányzat az első bejelentés óta semmilyen lépést nem tett az ügyben.

Véleményem szerint pedig nem lenne nehéz lekapcsolni a tetteseket (és a maximálisan kiszabható legmagasabb büntetéssel jutalmazva őket), – akár egy-két alkalmazott bevonásával, drónnal, kamerával – mivel elég sűrű a járat arrafelé. 🙁 A területet pedig nagyon jó lenne a mádi önkormányzattal karöltve mihamarabb megtisztítani.

Térkép itt. A képek 2018.07.11-én készültek. Köszönjük a segítséget!“

A bejelentés időpontja: 2018.07.17. – A bejelentés közel 1 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális, építési, veszélyes, fém, zöldhulladék, vegyi.

Helyszín/GPS: 48.207056, 21.251889

[codepeople-post-map]

Több száz tonna hulladékkal kapcsolatos a rátkai világörökségi területről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...