Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Herceghalom Rózsa útjának sittes ügye - Hulladekvadasz.hu

Herceghalom Rózsa útjának sittes ügye

Herceghalom és Mány határán elhelyezkedő, részben zsákutcaként funkciónáló Rózsa út sittes ügyére lett figyelmes arra járó hulladékvadászunk.

Frissítve
2018.12.01.

Herceghalom Önkormányzatától a bejelentéssel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást kaptuk:
„Bejelentését köszönjük. A 2018.07.30-i bejelentés alapján eljártunk, a Rózsai útról az oda elhelyezett kommunális hulladékot elszállíttattuk, amely bruttó 304.800,-Ft költséget jelentett az Önkormányzatnak.”

Az összeg nagysága nem meglepő, mivel a lerakott hulladék elszállítása, szakszerű deponálása nem két fillér. Éves szinten több milliárd forintnyi kárt okoznak a szemetelők a mindenkori Magyar Államnak. Ezeket az összegeket az illetékes önkormányzatok óvodák, parkok létesítésére is felhasználhatnák, de így szemételszállításra kell. Az önkormányzatok munkáját bemutató rovatnunk ide kattintva elérhető.

Köszönjük a munkájukat. Reméljük többször már nem kell a területet ilyen hatalmas összegért kitakarítani.


Korábban
2018.07.30.

A település első bejelentése is egyben, ami éppen Pest és Fejér megye határán terül el. A bejelentés helyszíne az 1-es főúton, a 24-es kilométerkőnél található.

Hogy miért kell kinéznie minden külterületnek úgy, mint egy szemétdomb? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hogy miért kell kinéznie minden külterületnek úgy, mint egy szemétdomb? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Ahogy a címnél már írtam az 1-es főúton Bp-ről Bicske irányában a 24-es kilométernél, pont a megyehatáron jobbra lefordulva (majd újra jobbra az erdőbe) építési és kommunális hulladék van lerakva az erdőben. (Térkép alapján RÓZSAI ÚT) A képeken jelzem a kis kezecskével pontosan hol. A terület térkép alapján Pest megyéhez tartozik. Ahogy továbbhaladtunk Bicske felé van egyből egy kamera, ha rögzíti a felvételt, lehet, hogy látszik rajta, aki odaszállította.”

A bejelentés időpontja: 2018.07.25.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS:  47.496473, 18.724632

[codepeople-post-map]

A Herceghalom helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Herceghalom község Pest megye legnyugatibb szegletében, az M1-es autópálya és az 1-es főút, valamint a Budapest–Hegyeshalom–Rajka-vasútvonal ölelésében, a 102-es főút nyomvonala mentén, attól nyugatra fekszik, Budapesttől 26 km-re, a Zsámbéki-medencében, amit gyakran neveznek „Budapest zöld kapujának”. A településnek 1800 lakosa van. A község 350 házában 430 lakás található. A mintegy 6 km hosszúságú úthálózata ma már teljesen pormentes. Autóbusszal a 788-as, 1251-es, 1253-as és 1256-os járatokkal érhető el.[3]

Herceghalom alapvetően mezőgazdasági irányultságú település, miközben a községet határoló erdők gazdag vadállománnyal rendelkeznek. Az önkormányzat intenzív lakóterület-fejlesztési programjának a következtében az elmúlt években a lakosság száma növekedett, demográfiai értelemben fiatalodott, hasonlóan a Zsámbéki-medence több hasonló településéhez.

Története
Régészeti bejárások, ásatások során Herceghalom külterületén bronzkori leletek is felszínre kerültek, melyekből az őskor emberének életére következtethetünk, és amelyek a bronzkori mesterembereknek nagy szaktudását bizonyítják.

A Békás-patakot nyugat felől kísérő dombvonulat patakra néző lejtőjén, a gyümölcsösben, néhány jellegtelen őskori cserép került elő, köztük egy kicsiny bütyökkel díszített válltöredék, amely a késői bronzkorra datálható.

Bővebben és a forrás: wikipedia.

You may also like...