Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Herceghalom Rózsa útjának sittes ügye

Herceghalom és Mány határán elhelyezkedő, részben zsákutcaként funkciónáló Rózsa út sittes ügyére lett figyelmes arra járó hulladékvadászunk.

Frissítve
2018.12.01.

Herceghalom Önkormányzatától a bejelentéssel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást kaptuk:
“Bejelentését köszönjük. A 2018.07.30-i bejelentés alapján eljártunk, a Rózsai útról az oda elhelyezett kommunális hulladékot elszállíttattuk, amely bruttó 304.800,-Ft költséget jelentett az Önkormányzatnak.”

Az összeg nagysága nem meglepő, mivel a lerakott hulladék elszállítása, szakszerű deponálása nem két fillér. Éves szinten több milliárd forintnyi kárt okoznak a szemetelők a mindenkori Magyar Államnak. Ezeket az összegeket az illetékes önkormányzatok óvodák, parkok létesítésére is felhasználhatnák, de így szemételszállításra kell. Az önkormányzatok munkáját bemutató rovatnunk ide kattintva elérhető.

Köszönjük a munkájukat. Reméljük többször már nem kell a területet ilyen hatalmas összegért kitakarítani.


Korábban
2018.07.30.

A település első bejelentése is egyben, ami éppen Pest és Fejér megye határán terül el. A bejelentés helyszíne az 1-es főúton, a 24-es kilométerkőnél található.

Hogy miért kell kinéznie minden külterületnek úgy, mint egy szemétdomb? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hogy miért kell kinéznie minden külterületnek úgy, mint egy szemétdomb? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Ahogy a címnél már írtam az 1-es főúton Bp-ről Bicske irányában a 24-es kilométernél, pont a megyehatáron jobbra lefordulva (majd újra jobbra az erdőbe) építési és kommunális hulladék van lerakva az erdőben. (Térkép alapján RÓZSAI ÚT) A képeken jelzem a kis kezecskével pontosan hol. A terület térkép alapján Pest megyéhez tartozik. Ahogy továbbhaladtunk Bicske felé van egyből egy kamera, ha rögzíti a felvételt, lehet, hogy látszik rajta, aki odaszállította.”

A bejelentés időpontja: 2018.07.25.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS:  47.496473, 18.724632

A Herceghalom helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Herceghalom község Pest megye legnyugatibb szegletében, az M1-es autópálya és az 1-es főút, valamint a Budapest–Hegyeshalom–Rajka-vasútvonal ölelésében, a 102-es főút nyomvonala mentén, attól nyugatra fekszik, Budapesttől 26 km-re, a Zsámbéki-medencében, amit gyakran neveznek „Budapest zöld kapujának”. A településnek 1800 lakosa van. A község 350 házában 430 lakás található. A mintegy 6 km hosszúságú úthálózata ma már teljesen pormentes. Autóbusszal a 788-as, 1251-es, 1253-as és 1256-os járatokkal érhető el.[3]

Herceghalom alapvetően mezőgazdasági irányultságú település, miközben a községet határoló erdők gazdag vadállománnyal rendelkeznek. Az önkormányzat intenzív lakóterület-fejlesztési programjának a következtében az elmúlt években a lakosság száma növekedett, demográfiai értelemben fiatalodott, hasonlóan a Zsámbéki-medence több hasonló településéhez.

Története
Régészeti bejárások, ásatások során Herceghalom külterületén bronzkori leletek is felszínre kerültek, melyekből az őskor emberének életére következtethetünk, és amelyek a bronzkori mesterembereknek nagy szaktudását bizonyítják.

A Békás-patakot nyugat felől kísérő dombvonulat patakra néző lejtőjén, a gyümölcsösben, néhány jellegtelen őskori cserép került elő, köztük egy kicsiny bütyökkel díszített válltöredék, amely a késői bronzkorra datálható.

Bővebben és a forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek