Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kálvária sugárút orrfacsaróan büdös szemétdombja

A szegedi Kálvária sugárút orrfacsaróan büdös szemétdombjáról kaptunk bejelentést, ahol patkányok és egyéb kártevők is már megtalálhatóak.

A bejelentő már több helyen jelentette az akár súlyos közegészségügyi veszélyekkel járó problémás helyszínt, de eddig állítása szerint nem történt előrelépés az ügyben. A helyszín vélhetően magánterület így az illetékes hatóság első körben csak felszólítással élhet a tulajdonos ellen. Szegedről érkezett korábbi bejelentések ide kattintva megtekinthetőek.

Jól becsomagolt szemeteszsákok és hulladék a helyszínen. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Jól becsomagolt szemeteszsákok és hulladék a helyszínen. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! A Kálvária sugár úton vagyunk. A szomszédságban egy üres telek van, ahová feltehetően a hajléktalanok rendszeresen piszkítanak és hordják a szemetet.

Használt ruhák minden mennyiségben a szemétdombon. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Használt ruhák minden mennyiségben a szemétdombon. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemét már olyan mennyiségű és olyan szagú ami zavaró már mindenkinek, a járókelő emberekről nem is beszélve amikor séta közben megcsapja orrukat a bűz ami a hulladékból és ürülékből terjed.

A közterület felügyelőség nem tehet semmit- mondták mikor bejelentettük a kellemetlenséget, pedig a szemét ronda, büdös és patkány, légy és egyéb kártevő csalogató is a hajléktalanok rendszeres látogatása mellett. Segítséget szeretnénk kérni, mert ahogy telik az idő ez egyre rosszabb.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.02.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: 6725 Szeged Kálvária sgt 52 szám.

Kálvária sugárút bűzös illegális hulladéklerakátának a helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek