Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Bomló csirketetemek zsákszámra Szentkirályszabadjánál

Bomló csirketetemek találhatóak zsákszámra a Veszprém megyei Szentkirályszabadja közelében írja a helyi hulladékvadászunk bejelentésében.

Ez a fajta tárolási módszer cseppet sem szabályos, sőt mind írott közegészségügyi előírásnak ellent mond. Ez a településről érkezett első bejelentés is.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Szentkirályszabadja közelében, a régi légi irányító épülethez vezető út mellett az erdőben műanyag ládákat és (zsákban) csirketetemeket szórt ki valaki, a környéken dögszag terjeng.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.06.

Hulladék jellege: szerves hulladék.

Helyszín/GPS: 47.045346, 17.986331

A bomló csirketetemek helyszínéről érkezett hulladékproblémát továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Veszprémtől délkeletre, Veszprém és Vörösberény közt fekszik.

Története
Szentkirályszabadja ősi település, melynek területén és környékén már a újkőkorszak óta megtelepedtek az emberek, melyet az itt talált újkőkorszaki, bronzkori leletek bizonyítanak. Később a Római Birodalom idejéből is kerültek elő kisebb villamaradványok. Árpád-kori település. Nevét az oklevelekben már 1269-ben említették. Neve korábban Szabadi volt, mivel a hagyományok szerint Szent István király adta a község nemesi kiváltságát. Később Urszabadi, majd Szentkirályszabadi néven nevezték. 1785-ben végzett népszámláláskor 1595 lakosa volt, 1848 után, nemesi kiváltságait elvesztve a népesség növekedése megtorpant. 1910-ben 1479 lakosából 1472 magyar volt. Ebből 500 római katolikus, 932 református, 23 izraelita volt.

A 20. század elején Veszprém vármegye Veszprémi járásához tartozott. 1970-től a község területén épített repülőtéren állomásozott a MH 87. Bakony harci helikopter ezred, Mil Mi–8, Mi–17 és Mi–24 típusú helikopterekkel. 2004 nyarán a légibázist bezárták, és az alakulat Szolnokra települt át.

Forrás: wikipedia.