Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Bomló csirketetemek zsákszámra Szentkirályszabadjánál - Hulladekvadasz.hu

Bomló csirketetemek zsákszámra Szentkirályszabadjánál

Bomló csirketetemek találhatóak zsákszámra a Veszprém megyei Szentkirályszabadja közelében írja a helyi hulladékvadászunk bejelentésében.

Ez a fajta tárolási módszer cseppet sem szabályos, sőt mind írott közegészségügyi előírásnak ellent mond. Ez a településről érkezett első bejelentés is.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Szentkirályszabadja közelében, a régi légi irányító épülethez vezető út mellett az erdőben műanyag ládákat és (zsákban) csirketetemeket szórt ki valaki, a környéken dögszag terjeng.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.06.

Hulladék jellege: szerves hulladék.

Helyszín/GPS: 47.045346, 17.986331

[codepeople-post-map]

A bomló csirketetemek helyszínéről érkezett hulladékproblémát továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Veszprémtől délkeletre, Veszprém és Vörösberény közt fekszik.

Története
Szentkirályszabadja ősi település, melynek területén és környékén már a újkőkorszak óta megtelepedtek az emberek, melyet az itt talált újkőkorszaki, bronzkori leletek bizonyítanak. Később a Római Birodalom idejéből is kerültek elő kisebb villamaradványok. Árpád-kori település. Nevét az oklevelekben már 1269-ben említették. Neve korábban Szabadi volt, mivel a hagyományok szerint Szent István király adta a község nemesi kiváltságát. Később Urszabadi, majd Szentkirályszabadi néven nevezték. 1785-ben végzett népszámláláskor 1595 lakosa volt, 1848 után, nemesi kiváltságait elvesztve a népesség növekedése megtorpant. 1910-ben 1479 lakosából 1472 magyar volt. Ebből 500 római katolikus, 932 református, 23 izraelita volt.

A 20. század elején Veszprém vármegye Veszprémi járásához tartozott. 1970-től a község területén épített repülőtéren állomásozott a MH 87. Bakony harci helikopter ezred, Mil Mi–8, Mi–17 és Mi–24 típusú helikopterekkel. 2004 nyarán a légibázist bezárták, és az alakulat Szolnokra települt át.

Forrás: wikipedia.