Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hajdúsámson szemétdombja a Hortobágyi Tájvédelmi Körzetben

Hajdúsámson és Martinka között illegális hulladéklerakatra lelt, névvel, címmel a Hortobágyi Nemzeti Park egyik Tájvédelmi Körzetének kellős közepén a bejelentő.

Ez egyben a településről érezett első bejelentés is egyben. Viszont a Hortobágyi Nemzeti Park sokadik hulladékszennyezése. A bejelentő reméli a bejelentése hatására a rendőrség is komolyabban fog foglalkozni a kialakult problémával, hiszen a szemétben elérhetőségeket lehet találni. Legutóbb a Bükki Nemzeti Park szemetelőit érte tetten a rendőrség.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Találtunk egy friss szemétkupacot a Hortobágyi Nemzeti Park egyik Tájvédelmi Körzetének kellős közepén Hajdúsámson és Martinka között. A szemét áll házfelújítási törmelékből,kislány ruhákból-cipőkből-játékokból,könyvekből,cirill betűs Munkács-i újságokból,szintén Ukrán mobil SIM kártya tartóból és angol old-timer magazinokból.

És a főnyeremény: egy óvodai számla,kiállítva X. DANIELLA névre,cím: DEBRECEN ******* ÚT *. Találtunk még egy karton dobozt is X. TIMEA felirattal. A Net-en meglett a kislány,ami alapján meglett az apuka is: X. ROLAND és az anyuka: X. TIMEA. A Facebook oldaluk szerint Ukrajna-i származásúak (ukrán újság és SIM kártya!) a kedves mama pedig Angliában él és van a FB oldalán egy csomó old-timer autó (Angol újságok!).

A Hortobágyi Nemzeti Parknál megtettük a feljelentést,de ott azt tanácsolták,hogy csináljunk minél nagyobb hírverést pl. a médiában is,mert a Rendőrség akkor foglalkozik komolyan a dologgal,ha van erős érdeklődés az ügyben. Ebben kérek most segítséget! A legkomolyabb bizonyítékokat eltettem,nehogy valaki összeszedje.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.04.

Hulladék jellege: kommunális hulladék.

Helyszín/GPS: 47.578270 21.770750

Hajdúsámson város helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Hajdúsámson város Hajdú-Bihar megyében, a Debreceni járásban.

Fekvése
Az Alföld határ menti térségében, Debrecentől 10 kilométerre északkeletre helyezkedik el. A várost átszeli a 471-es számú főút, valamint Debrecen–Nyírbátor–Mátészalka-vasútvonal. Mind vasúton, mind közúton jól megközelíthető.

Részei Martinka, Melegoldal, Oncsatelep és Sámsonkert.

Melegoldal (vagy Melegoldal tanya) 3 km-re délkeletre fekszik Hajdúsámsontól.

Története
Hajdúsámson (Sámson) és környéke már a bronzkorban is lakott hely volt, melyet az itt 1907-ben előkerült, i. e. 2. évezredből származó leletek is bizonyítanak.

Árpád-kori település, nevét már 1213-ban említették a Váradi Regestrumban. A 14. században a debreceni uradalom tartozéka. A 17. század elején megoszlott a bajomi és a diószegi uradalom között. Debrecen városa a 17. században a tudatos terjeszkedés révén jóformán az egész falu birtokosa lett. Jövedelme a református kollégium fenntartására szolgált.

Az addig Bihar megyéhez tartozó község 1876-ban az akkor szervezett Hajdú megye része lett, majd 1950-től Hajdú-Bihar megye Debreceni járásához tartozott. A település 2004-ben városi rangot kapott.

Egyéb érdekességek
2011. február 17-én itt mérték az év legvastagabb hótakaróját. A hó vastagsága elérte az 54 centimétert.

Forrás: wikipedia.