Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hajdúsámson szemétdombja a Hortobágyi Tájvédelmi Körzetben - Hulladekvadasz.hu

Hajdúsámson szemétdombja a Hortobágyi Tájvédelmi Körzetben

Hajdúsámson és Martinka között illegális hulladéklerakatra lelt, névvel, címmel a Hortobágyi Nemzeti Park egyik Tájvédelmi Körzetének kellős közepén a bejelentő.

Ez egyben a településről érezett első bejelentés is egyben. Viszont a Hortobágyi Nemzeti Park sokadik hulladékszennyezése. A bejelentő reméli a bejelentése hatására a rendőrség is komolyabban fog foglalkozni a kialakult problémával, hiszen a szemétben elérhetőségeket lehet találni. Legutóbb a Bükki Nemzeti Park szemetelőit érte tetten a rendőrség.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Találtunk egy friss szemétkupacot a Hortobágyi Nemzeti Park egyik Tájvédelmi Körzetének kellős közepén Hajdúsámson és Martinka között. A szemét áll házfelújítási törmelékből,kislány ruhákból-cipőkből-játékokból,könyvekből,cirill betűs Munkács-i újságokból,szintén Ukrán mobil SIM kártya tartóból és angol old-timer magazinokból.

És a főnyeremény: egy óvodai számla,kiállítva X. DANIELLA névre,cím: DEBRECEN ******* ÚT *. Találtunk még egy karton dobozt is X. TIMEA felirattal. A Net-en meglett a kislány,ami alapján meglett az apuka is: X. ROLAND és az anyuka: X. TIMEA. A Facebook oldaluk szerint Ukrajna-i származásúak (ukrán újság és SIM kártya!) a kedves mama pedig Angliában él és van a FB oldalán egy csomó old-timer autó (Angol újságok!).

A Hortobágyi Nemzeti Parknál megtettük a feljelentést,de ott azt tanácsolták,hogy csináljunk minél nagyobb hírverést pl. a médiában is,mert a Rendőrség akkor foglalkozik komolyan a dologgal,ha van erős érdeklődés az ügyben. Ebben kérek most segítséget! A legkomolyabb bizonyítékokat eltettem,nehogy valaki összeszedje.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.04.

Hulladék jellege: kommunális hulladék.

Helyszín/GPS: 47.578270 21.770750

[codepeople-post-map]

Hajdúsámson város helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Hajdúsámson város Hajdú-Bihar megyében, a Debreceni járásban.

Fekvése
Az Alföld határ menti térségében, Debrecentől 10 kilométerre északkeletre helyezkedik el. A várost átszeli a 471-es számú főút, valamint Debrecen–Nyírbátor–Mátészalka-vasútvonal. Mind vasúton, mind közúton jól megközelíthető.

Részei Martinka, Melegoldal, Oncsatelep és Sámsonkert.

Melegoldal (vagy Melegoldal tanya) 3 km-re délkeletre fekszik Hajdúsámsontól.

Története
Hajdúsámson (Sámson) és környéke már a bronzkorban is lakott hely volt, melyet az itt 1907-ben előkerült, i. e. 2. évezredből származó leletek is bizonyítanak.

Árpád-kori település, nevét már 1213-ban említették a Váradi Regestrumban. A 14. században a debreceni uradalom tartozéka. A 17. század elején megoszlott a bajomi és a diószegi uradalom között. Debrecen városa a 17. században a tudatos terjeszkedés révén jóformán az egész falu birtokosa lett. Jövedelme a református kollégium fenntartására szolgált.

Az addig Bihar megyéhez tartozó község 1876-ban az akkor szervezett Hajdú megye része lett, majd 1950-től Hajdú-Bihar megye Debreceni járásához tartozott. A település 2004-ben városi rangot kapott.

Egyéb érdekességek
2011. február 17-én itt mérték az év legvastagabb hótakaróját. A hó vastagsága elérte az 54 centimétert.

Forrás: wikipedia.