Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szeged szelektív hulladékgyűjtő sziget szemete

Szeged szelektív hulladékgyűjtő sziget hulladéklerakatos környezetéről érkezett bejelentés a Csongrád megye székhelyéből.

Az alábbi felhívás olvasható a szegedi szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján 
“A mindenkori hatályos jogszabályi előírásokat szem előtt tartva az Ön lakókörzetében a háztartásában keletkező hasznosítható papír, műanyag, fém és üveg hulladékait a társaságunk által üzemeltetett szelektív hulladékgyűjtő szigeteken van lehetősége elhelyezni.

Kérjük a gyűjtőszigeteken csak a speciális bedobónyíláson keresztül behelyezhető hulladékot dobjon be! A gyűjtősziget mellé semmilyen hulladékot ne helyezzen el, ezzel is hozzájárul a kulturált környezet fennmaradásához. A kommunális (háztartási) hulladékot a már kialakult rendszer szerint mindenki otthon, a saját „kukájába” dobja!

Köszönjük, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel Ön is hozzájárul a hulladékgazdálkodás fejlesztéséhez, a hulladékok okozta környezetterhelés csökkentéséhez, saját lakókörzete környezetminősége javításához. “

Sajnos azt kell látnunk, hogy egyes szegedi állampolgárok még mindig nem értik miről is szól a szelektív hulladékgyűjtés, vagy éppen a felhívást nem tudnák értelmezni, pedig magyarul van. Ajánljuk minden olyan lakosnak a figyelmébe a facebookos szelektív hulladékgyűjtés tematikus csoportunkat, aki esetleg nem biztos a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásában.

Szelektív illegális hulladéklerakásos idill Szegeden is? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szelektív illegális hulladéklerakásos idill Szegeden is? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Döbbenetes hogy egy forgalmas helyen ezt így le lehet és le meri rakni valaki.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.08.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: Szeged, Hont Ferenc utca 5.

Szeged szelektív hulladékgyűjtő sziget helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek