Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Vörös mókus halála: PET palackba szorulva elvágta a torkát - Hulladekvadasz.hu

Vörös mókus halála: PET palackba szorulva elvágta a torkát

Egy veszélyeztetett vörös mókus halt meg, mert műanyag üvegbe szorult a feje. Menekülés közben elvágta a saját torkát Skóciában. Sokkoló fényképek!

Valószínűleg az állat ételmaradékokat talált az üveg aljában és azokat próbálta megszerezni. Ez okozhatta a vesztét, amikor megpróbált onnan kiszabadulni.

Ha eddig azt hitted, hogy csak az óceánokban pusztulnak az élőlények a műanyag-szennyezéstől, akkor nagyot tévedtél! – szerk.

Az eset július végén történt, de nem mulasztja el azt a tudatot, hogy az állat valószínűleg hosszú és fájdalmas halállal halt meg.

Az elpusztult állat egy PET palackban. / Fotó: GRAMPIAN MOORLAND GROUP

Az elpusztult állat egy PET palackban. / Fotó: GRAMPIAN MOORLAND GROUP

Úgy gondoljuk, hogy az állat elvágta a torkát. A képeken látszik, ahogy a mókus fél teste a műanyag üveg elejébe szorult. A kidobott tároló alján látható, ahogy egy résen át kidugta a fejét. Próbált kiszabadulni a dobozból. A mókus egyik karma egy másik résen át nyúlik ki, amiből kikövetkeztethető, hogy ki akarta magát ásni a műanyag üvegből.” – írja a kép készítője.

Fotó: GRAMPIAN MOORLAND GROUP

Fotó: GRAMPIAN MOORLAND GROUP

Ez a vörös mókus fajta Skócia egyik legveszélyeztetettebb állatai közé tartozik. A szívszorító képek újabb példát mutatnak arra, hogy valójában milyen veszélyt jelent a szemetelés a vadállatok számára. Korábban a hulladékvadász.hu -n egy hasonló, de szerencsés kimenetelű esetet mutatunk be. Ott egy kutya sérült meg, amikor a gazdija levitte a térre sétálni. A sérülés oka az eldobált szemét volt.

Minden ötödik brit emlős, beleértve a vörös mókust és a vadmacskákat, várhatóan egy évtizeded belül kihal.

A “Grampian Moorland Group” osztotta meg ezeket a fényképeket Facebookon, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen fontos a hulladék megfelelő gyűjtése.

“A kidobott műanyag veszélyes a vadvilág számára. Az egyik vadőrünk találta ezt a szegény csöppséget a műanyag dobozban az erdő közepén egy forgalmas út mellett, mely népszerű turisztikai és kutatási útvonalnak számít. Ez most nem egy pozitív #vadvilag poszt, de reméljük, hogy ez rávilágít arra, milyen fontos a hulladék megfelelő gyűjtése.”

A posztot több, mint százezren osztották meg és több ezer komment érkezett felháborodott követőktől.

Fotó: GRAMPIAN MOORLAND GROUP

Fotó: GRAMPIAN MOORLAND GROUP

Külföldi hírességek az alábbiakkal kommentálták a vörös mókus halálát:

  • John Jones írta: “Az is lehet, hogy valami barom állított neki csapdát”
  • Christine Bell írta: “Szegény kis koldus, mintha nem lenne elég nehéz dolga a természetben a túlélésért harcolni. Az ember még rátesz egy lapáttal.”
  • Joanne Hammond Wiggins írta: “Szegény kis virsli.”
  • Jack Halford írta: “Borzasztó, hogy ráadásul vörös mókus volt. Felháborító, ahogyan szemetelnek az emberek!”

A veszélyeztetett vörös mókus esete is rámutat arra, hogy mennyire fontos környezetünk tisztasága. A JÖN Alapítvány / Hulladékvadász csapata nap mint nap mindent megtesz a környezetünket elöntő mocsok megszüntetéséért.

  • Ha te is tennél, akár egy bejelentéssel is, kattints ide. Légy Te is Hulladékvadász!
  • Ha csatlakoznál alapítványunk egyre népszerűbb önkéntesi csoportjához kattints ide.

Forrás: thescottishsun.co.uk

You may also like...