Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Esze Tamás Laktanya hulladékhalmai Vácot

Esze Tamás Laktanya köré gyűlő és egyre gyarapodó illegális hulladékhalmaira lett figyelmes a váci hulladékvadászunk, aki nem volt rest és levadászta trófeáit.

Vácról is folyamatosan érkeznek a bejelentések, mindez köszönhető a helyiek és az átutazók környezettudatos hozzáállásának. Korábbi bejelentések ide kattintva megtekinthetőek.

A képeket a bejelentő szerkesztve küldte el hozzánk.

A képeket a bejelentő szerkesztve küldte el hozzánk.

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékadász.hu! A Vác-Deákvár szélén található, ma már nem működő Esze Tamás Laktanya melletti régi és új földutat (Törköly köz) az idén nyáron több alkalommal is nagyobb halom hulladékkal árasztották el ismeretlen “tettesek”.

A rogyadozó laktanya betonkerítése melletti szakasz már hosszú ideje szenved el ilyen jellegű károkat: a fal tövébe helyezett építési törmelék, háztartási gépek, vizesblokkok, autógumik, kommunális hulladék, stb. egy részét már a növényzet is benőtte. Úgy tudom, hogy több lakossági kezdeményezés ellenére sem sikerült ezeket az állapotokat megszüntetni – most viszont újra, és meglehetősen nagy léptékben ütötte fel a fejét a jelenség.

A képeket a bejelentő szerkesztve küldte el hozzánk.

A képeket a bejelentő szerkesztve küldte el hozzánk.

Arról nem beszélve, hogy mennyire káros és elszomorító jelenségről van szó, a földutat sportolók, kutyasétáltatók, kerékpározó családok rendszeresen is igénybe veszik szabadidős tevékenység céljából. Lassan viszont egy-egy szakaszt szinte már meg sem lehet közelíteni a felhalmozott hulladék mennyiségétől. A szemétkupacok a Törköly köz Gombási út és Téglaház út (trafó) közötti szakaszán végig megtalálhatóak.

A képeket tegnap (2018. augusztus 17.) délután készítettem, a földút végén lévő “nagy” szemétlerakóig már el sem jutottam. A jövő hét folyamán a fotókat egy levél kíséretében a váci Önkormányzatnak is elküldöm majd. Bárminemű segítségüket ezúton is köszönöm, hiánypótló munkájukhoz további sok sikert és kitartást kívánok!”

A bejelentés időpontja: 2018.08.18.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 47.801131, 19.128335

Esze Tamás Laktanya illegális hulladékhalmainak helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek