Esze Tamás Laktanya hulladékhalmai Vácot

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Esze Tamás Laktanya köré gyűlő és egyre gyarapodó illegális hulladékhalmaira lett figyelmes a váci hulladékvadászunk, aki nem volt rest és levadászta trófeáit.

Vácról is folyamatosan érkeznek a bejelentések, mindez köszönhető a helyiek és az átutazók környezettudatos hozzáállásának. Korábbi bejelentések ide kattintva megtekinthetőek.

A képeket a bejelentő szerkesztve küldte el hozzánk.

A képeket a bejelentő szerkesztve küldte el hozzánk.

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékadász.hu! A Vác-Deákvár szélén található, ma már nem működő Esze Tamás Laktanya melletti régi és új földutat (Törköly köz) az idén nyáron több alkalommal is nagyobb halom hulladékkal árasztották el ismeretlen “tettesek”.

A rogyadozó laktanya betonkerítése melletti szakasz már hosszú ideje szenved el ilyen jellegű károkat: a fal tövébe helyezett építési törmelék, háztartási gépek, vizesblokkok, autógumik, kommunális hulladék, stb. egy részét már a növényzet is benőtte. Úgy tudom, hogy több lakossági kezdeményezés ellenére sem sikerült ezeket az állapotokat megszüntetni – most viszont újra, és meglehetősen nagy léptékben ütötte fel a fejét a jelenség.

A képeket a bejelentő szerkesztve küldte el hozzánk.

A képeket a bejelentő szerkesztve küldte el hozzánk.

Arról nem beszélve, hogy mennyire káros és elszomorító jelenségről van szó, a földutat sportolók, kutyasétáltatók, kerékpározó családok rendszeresen is igénybe veszik szabadidős tevékenység céljából. Lassan viszont egy-egy szakaszt szinte már meg sem lehet közelíteni a felhalmozott hulladék mennyiségétől. A szemétkupacok a Törköly köz Gombási út és Téglaház út (trafó) közötti szakaszán végig megtalálhatóak.

A képeket tegnap (2018. augusztus 17.) délután készítettem, a földút végén lévő “nagy” szemétlerakóig már el sem jutottam. A jövő hét folyamán a fotókat egy levél kíséretében a váci Önkormányzatnak is elküldöm majd. Bárminemű segítségüket ezúton is köszönöm, hiánypótló munkájukhoz további sok sikert és kitartást kívánok!”

A bejelentés időpontja: 2018.08.18.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 47.801131, 19.128335

[codepeople-post-map]

Esze Tamás Laktanya illegális hulladékhalmainak helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: