Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Tömeges osztást eredményező váci szemétdomb

Tömeges osztást eredményező váci illegális szemétdombról kaptunk bejelentést hivatalos úton (űrlapunk kitöltésével) magától a bejelentőtől. 

Kommunális hulladék rengeteg a szalagkorlát mögött. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Kommunális hulladék rengeteg a szalagkorlát mögött. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Vác után, de még Katalinpuszta előtt a 2-es úton az első kis pihenőnél ahonnan állítólag szoktak mérni is. Onnan lehet látni a Naszályt és először pillantható meg a Duna-kanyar. A hosszú hétvégét Nógrádban töltöttük és megpillantva a Duna-kanyart illetve a Naszályt a 2-es úton Vác után félreálltunk. Fényképezni szerettem volna, de a kedvem is elment tőle. Az út mentén, de főleg leszórva a hegyoldalban mint egy szemétlerakat annyi szemét van. Azokat nem csak eldobták, hanem látszik, oda hordták. Facebookra feltöltöttem a fotókat, nagy port kavart, majd 6 ezren osztják még mindig. Mivel most értünk haza, jutottam géphez, ezért most tudtam csak reagálni. Lehet bejelentették már, de a térképen nem láttam. Tisztelettel és köszönettel: a bejelentő.”

Egy másik bejelentő az említett facebookos megosztás után már vasárnap jelezte a hulladékproblémát
“Tisztelt Hulladékvadász csapat! Jómagam Vácon lakom, ami sajnállatos módon elèk koszos város. Nagyon sok ember nem igènyli a tisztaságot ès szoegalmasan szemetel! De szerencsère vagyunk akik önszorgalomból, mert nem tudom/tudjuk elnézni a szanaszét dobált üvegeket-sörösdobozokat egy-egy 7vège után összedem/szedjük.De van ami nagy falat!
A minap sajnálatos módon ebbe a posztba botlottam ès ezt Veletek is szeretnèm megosztani.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.20.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 47.825787, 19.094431

A tömeges osztást eredményező váci szemétdomb helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek