Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Biokom hulladéklerakó mellett szemétdombok

A pécsi Biokom lakossági hulladéklerakó mellett – a bejelentő szerint – 50 méterenként szemétdombok tarkítják a környezetet. 

Hasonló esettel már találkoztunk Budapesten, ahol az FKF zuglói hulladékudvara mögé hordták be azt a hulladékot, amit nem tudtak már lerakni a lakosok a hulladékudvarban. Annak a takarítása, akkor Zugló Önkormányzatának több mint 15 millió forintjába került (adófizetők pénzéből). Az RTL Klub Híradóját is megjárta a helyszínről készített videónk.

A mostani esetnél feltételezzük azt, hogy ennek az oka, hogy a lakosság nem nézték meg kellőképpen, hogy mit lehet és mit nem lehet leadni az adott hulladékudvarban, illetve ha a megszabott mennyiség felett komoly összeg is lehet a legális hulladékleadás.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Pécsett a 6-os út kivezető szakasza mellett egy földúton akadtam bele a mellékelt szeméthalmokba. Az úton 50-100 méterenként lehet találkozni lerakott szeméttel.

Extra érdekesség, hogy az út másik oldalán van a Biokom lakossági hulladéklerakó telephelye! Vagyis néhány száz méteren belül le lehetett volna adni a hulladékot az illegáslis lerakás helyett.
Több kupac szemét is van, de csak 3 képet lehet csatolni.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.23.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 46.092842, 18.281744

A pécsi Biokom szomszédságában található helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek