Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Balatonakali tájvédelmi területén folyamatos szemetelés - Hulladekvadasz.hu

Balatonakali tájvédelmi területén folyamatos szemetelés

Balatonakali tájvédelmi területére rendszeresen szemetelhetnek ismeretlenek. A bejelentésben a tiltótábla körül gyűlik az illegális lerakott hulladék.

Nincs mese a szemetelők hadat üzentek minden normális értéknek, hiszen gondolkodás nélkül mindenhova lehányják szemetüket. Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Tisztelt Szerkesztők! Ma délelőtt Dörgicse felől bringáztam Akali felé és figyelmes lettem az útról  jobbra leágazó eltorlaszolt földútra meg egy táblára,  hogy természetvédelmi terület,  szemet lerakás tilos etc. de ott díszelgett mar pár zsák.

A szemét és a háttérben a szemetelést tiltó tábla. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemét és a háttérben a szemetelést tiltó tábla. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Balra tekintve pedig kb 10 méterre a műúttól a sajnos jól ismert kép fogadja az arra járót. A jól járható erdei út mentén kommunális hulladék,  építési törmelék. Tisztelettel, egy hulladékvadász!”

A bejelentés időpontja: 2018.08.21.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 46.89721 17.73888

[codepeople-post-map]

Balatonakali tájvédelmi körzetének helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Balatonakali (1954-ig: Akali) község Veszprém megyében, a Balatonfüredi járásban, a Balaton partján. A település eredetileg Szent István király korától az 1950-es megyerendezésig Zala vármegyéhez tartozott.

Üdülőfalu, hétszáz főnyi állandó lakosa van. A szezonban az üdülőkkel húszezer fölé is emelkedik a lakosok száma. A község területén 10 ifjúsági tábor, gondozott strand, parti sétány, kikötő, 3 nemzetközi kemping van. Nyáron kulturális programok, horgász és vízi sport lehetőség is fogadja a turistákat. A vendéglőkben magyaros ízekkel, a táj híres boraival fogadják a látogatókat. A vendégek magánszállásokat is igénybe vehetnek.

Megközelíthetősége
Autóval a 71-es főúton; Balatonakali-Dörgicse vasútállomás vonattal a Székesfehérvár–Tapolca-vasútvonalon.

Fekvése
A Balaton északi partján fekszik. Természeti adottsága a Balaton gazdag halállománya, a dús vízparti legelők, és a vadban gazdag part menti erdők. A mediterrán jellegű éghajlat kedvez a szőlőtermesztésnek is.

Forrás: wikipedia.