Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Család-barát magazinban a JÖN Alapítvány

A Duna Televízió Család-barát magazinjában szerepelt az oldalunkat üzemeltető JÖN Alapítvány, a Nevelés hulladék nélkül kampányával.

Az iskolakezdés sokaknak hatalmas anyagi kiadásokkal járó időszak, ami legtöbb esetben csökkenthető egy kis odafigyeléssel. Sőt nem csak az anyagi kiadások, hanem a felesleges hulladéktermelés is. A JÖN Alapítvány azért indította Nevelés hulladék nélkül kampányát, hogy ebben segítsen a családoknak és felmérje a lakosság véleményét, javaslatait hulladékcsökkentés témakörében. A műsor az MTVA videómegosztó oldalán ide kattintva megtekinthető.

Fotó: MTVA / Duna Televízió

Fotó: MTVA / Duna Televízió

Országos konzultáció

A környezetvédelmi alapítványunk országos konzultációt is hirdetett, amiben arra kéri a családokat, hogy írják le, hogy ők hogyan csinálnák, mi a véleményünk a témával illetően. Az űrlap ide kattintva elérhető.

A hulladekvadasz.hu -ra már több olyan bejelentés is érkezett, ahol iskolai tanszerek, fűzetek, tollak raktak le illegálisan valahol az adott település határában. Ezzel is súlyos károkat okozva a környezetnek, illetve az illetékes hatóságoknak.

Tanszerektől hemzsegő hulladéklerakat Gyöngyösön

Tanszerektől hemzsegő hulladéklerakat Gyöngyösön

A kampány célja többek közt az említett esetek elkerülése, csökkentése, illetve a lakosság bevonása a hulladék nélküli életvitel elsajátításába.

A Család-barát műsorban szó volt még a JÖN Alapítvány által népszerűsített plogging – szemétszedő kocogás magyarországi terjesztéséről is.

Továbbá következő plogging eseményünkről is, amit a Természetjáró Fesztiválon, szeptember 8-án rendezünk a verőcei Csattogó-völgyben.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek