Család-barát magazinban a JÖN Alapítvány

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A Duna Televízió Család-barát magazinjában szerepelt az oldalunkat üzemeltető JÖN Alapítvány, a Nevelés hulladék nélkül kampányával.

Az iskolakezdés sokaknak hatalmas anyagi kiadásokkal járó időszak, ami legtöbb esetben csökkenthető egy kis odafigyeléssel. Sőt nem csak az anyagi kiadások, hanem a felesleges hulladéktermelés is. A JÖN Alapítvány azért indította Nevelés hulladék nélkül kampányát, hogy ebben segítsen a családoknak és felmérje a lakosság véleményét, javaslatait hulladékcsökkentés témakörében. A műsor az MTVA videómegosztó oldalán ide kattintva megtekinthető.

Fotó: MTVA / Duna Televízió

Fotó: MTVA / Duna Televízió

Országos konzultáció

A környezetvédelmi alapítványunk országos konzultációt is hirdetett, amiben arra kéri a családokat, hogy írják le, hogy ők hogyan csinálnák, mi a véleményünk a témával illetően. Az űrlap ide kattintva elérhető.

A hulladekvadasz.hu -ra már több olyan bejelentés is érkezett, ahol iskolai tanszerek, fűzetek, tollak raktak le illegálisan valahol az adott település határában. Ezzel is súlyos károkat okozva a környezetnek, illetve az illetékes hatóságoknak.

Tanszerektől hemzsegő hulladéklerakat Gyöngyösön

Tanszerektől hemzsegő hulladéklerakat Gyöngyösön

A kampány célja többek közt az említett esetek elkerülése, csökkentése, illetve a lakosság bevonása a hulladék nélküli életvitel elsajátításába.

A Család-barát műsorban szó volt még a JÖN Alapítvány által népszerűsített plogging – szemétszedő kocogás magyarországi terjesztéséről is.

Továbbá következő plogging eseményünkről is, amit a Természetjáró Fesztiválon, szeptember 8-án rendezünk a verőcei Csattogó-völgyben.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: