Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hatvani bűz: talán itt a vége? Nyomozás indult! - Hulladekvadasz.hu

Hatvani bűz: talán itt a vége? Nyomozás indult!

A hatvani bűz talán most végleg megszűnhet, mivel környezetkárosítás gyanújával indult nyomozás egy Hatvanhoz közeli iszapszennyezés miatt.

A Hatvani Járási Ügyészség környezetkárosítás bűntett gyanújával nyomozást rendelt el a Hatvan és Lőrinci határán egy hulladéklerakó közelében tapasztalt talajszennyezés miatt – közölte a Heves megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Fotó: Bűz ellen Hatvan és Környékén facebook csoport

Fotó: Bűz ellen Hatvan és Környékén facebook csoport

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a büntetőeljárást azt követően kezdeményezte a Heves Megyei Főügyészség, hogy soron kívül bekérte és tanulmányozta az illetékes környezetvédelmi hatóság keddi, a helyszínen végzett hatósági ellenőrzéséről készült jegyzőkönyvet.

Ennek tartalma szerint a Hatvan és Lőrinci közigazgatási határán lévő, jelenleg hulladéklerakóként üzemelő pernyehányó déli oldalán nagy mennyiségű, részben iszapos, részben folyékony – a szaga alapján szénhidrogén jellegű – anyag terült szét, a mocsaras, nádas területen lévő fák az ismeretlen anyag által érintett területen pusztulni kezdtek.

A szennyezés közelében működő hulladéklerakó területén, a terjedő anyaghoz legközelebb egy szennyvíziszap tároló, valamint három lezárt olajos tároló medence található, amelyek erodált rézsűin az ellenőrzéskor a szakemberek nem észlelték szivárgás, vagy túlbukás nyomait.

A főügyész jelezte: az ügyben eljáró Hatvani Járási Ügyészség a nyomozással a Hatvani Rendőrkapitányságot bízta meg.

Reméljük az országban is elhíresült „hatvani bűz” esete hamarosan megoldódik.

Forrás: MTI

Közvetlenül facebookos csoportban lehet követni a történéseket.

You may also like...