Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Természetjáró Fesztivál a Dunakanyarban - Hulladekvadasz.hu

Természetjáró Fesztivál a Dunakanyarban

A Természetjáró Fesztivál idén első alkalommal kerül megrendezésre a verőcei Csattogó-völgyben, ahol a JÖN Alapítványunk plogginggal várja a lelkes részvevőket.

A Magyar Természetjáró Szövetség idén első alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. Szeptember 7. és 9. között három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várják a természetbe vágyókat.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrák mellett a fesztivál központi helyszínén napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat a verőcei Csattogó-völgyben.

A Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Verőce – Királyrét – Katalinpuszta térségében a 3 nap alatt közel 100 túra közül választhatnak kedvükre valót a fesztiválra érkezők. A szervezők a gyakorlott túrázóktól a gyerekekkel kirándulni vágyókig mindenki számára kínálnak érdekes és teljesíthető túrajavaslatot: családi távok,különböző kombinált (pl. kerékpáros és gyalogos, vízi és kerékpáros, gyalogos és kisvasút stb.), valamint tematikus túrák közül lehet válogatni.A programban szerepelteljesítménytúra, ökoturisztikai szakvezetések, gyógynövénytúrák, nordic walking túrák, közösségi futás vagy akár plogging (szemétszedő kocogás) is.

A fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyi üdülőházak területén az egész napos gyerek- és családos programok mellett további kísérőprogramok színesítik a rendezvény kínálatát. Bemutatkoznak outdoor termékek forgalmazói, kitelepül számos zöld civil szervezet, de lesznek filmvetítések, természetvédelmi fotókiállítás, illetve a természetjáráshoz, környezettudatos életmódhoz, hulladékcsökkentéshez kötődő előadásokon és workshopokon is részt vehetnek a Verőcére kilátogatók.

A túrák előtt és után is lesz miből válogatni: sok-sok játékos program, gyerekfoglalkoztató, kéktúrás vetélkedők, 3D barlangi vetítés, csillagászati bemutató mellett a helyszínen mozogni vágyók is számos lehetőség (kalandpark, méta, jóga, teqball stb.) közül választhatnak kedvükre valót.

Továbbá plogging – szemétszedő kocogás a JÖN Alapítványunk szervezésében, amire ide kattintva lehet csatlakozni.

A jó hangulatról péntek este a Mongooz and The Magnet, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák gondoskodnak, szombaton délután a gyerekek a Kolompos, este pedig a táncolni vágyók a Vegas Showband muzsikájára rophatják.

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség mellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, illetve kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is.

A Természetjáró Fesztivál eseményén való részvételhez online jegyvásárlás szükséges, illetve a létszámlimites programokra regisztrálni kell.

A napijegy 1000 Ft-ba, a háromnapos hétvégi bérlet 2000 Ft-ba kerül, amellyel az összes program látogatható. A 18 év alattiaknak a rendezvény ingyenes, de számukra is kötelező a regisztráció. A túrákon és az egyes programokon való részvétel szintén regisztrációhoz kötött.

You may also like...