Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Turista taszító látvány a budapesti Duna-part

Turista taszító látványt nyújt a budapesti Duna-part szemetessége. Ezt a szemetet nem a Duna hordja ide, hanem a parton bulizó emberek.

Naponta szembesülünk azzal a tudattal, hogy az emberek szemetelnek, de már olyan helyeken is, amire egyáltalán nem számítunk. Ilyen a Fővárosunk Duna-partja, ahol a Duna alacsony vízállása bevonzotta a bulizókat, akik a nagy eufória közben szemetelőkké is váltak.

"Szép Fővárosunk, Budapest!" – a Duna alacsony vízállása nem csak a turistákat, hanem a szemetelőket is bevonzotta…

Közzétette: Hulladekvadasz.hu – 2018. szeptember 1., szombat

A videó és a képek magukért beszélnek, de ahogy a víz emelkedni kezd a Duna elviszi a partjára hajított szemét nagy részét. Ha csak valaki időben nem szervez a helyszínre szemétszedési akciót.

Továbbá nem egyedi eset, hogy ismeretlenek kommunális hulladékkal töltött szemeteszsákjaikat a Duna rakpartjára öntik. Az alábbi képet augusztus 21-én kaptuk.

Kommunális hulladéklerakat a Duna rakpartján.

Kommunális hulladéklerakat a Duna rakpartján.

Pár hete országos botrányt keltett az “Egy üveg borral a Szabadság hídon 2” eseménye után tapasztalt szemetes utcakép a hídon.

De ennek ellenére a Híd mindkét lábánál a rakparton és a vízben is áll a szemét, ami már az emberek ingerenciáját kevésbé kavarta fel. Egyik ilyen a híd budai lábánál felhalmozódott több tonnányi uszadékfa és szemét évek óta megoldatlan problémája.

Uszadékfa, műanyaghulladék, patkányok a Szabadság híd lábánál

Uszadékfa, műanyaghulladék, patkányok a Szabadság híd lábánál

A Duna-parton romantikázni vágyó külföldieknek nagy csalódás lehet a turista taszító látvány. Megoldás egyelőre nincs, de majd a víz elviszi, ha mi nem.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek