FAQ Section

Question 1: What is Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Vízbe ázó veszélyes hulladék a zuglói Francia úton

Vízbe ázó veszélyes hulladékról kaptunk bejelentés a zuglói Francia útról. A környék évek óta a szemetelők kedvelt célpontja. 

Budapest XIV. kerületének, Zuglónak a szégyene ez az út, legalábbis azon szakasza, ahol a szemetelés lenyomatai megtalálható. Szóval mindenhol. Kifejezve azt, hogy a Fővárosunkban sokan mélyen gyökerező kultúrával rendelkeznek. Az utóbbi napok nagy esőzései miatt az illegális hulladéklerakatokból oldódik ki az, ami bennük van. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a bejelentő állítása szerint a napokban veszélyes hulladékot raktak le ismeretlenek az Egressy út és a Francia út sarkánál. Pedig volt idő 2016-ban, amikor arról számolhattunk be, hogy a területet megtisztították.

Zugló, Francia útjának a földútja a szemetelők célpontja. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Zugló, Francia útjának a földútja a szemetelők célpontja. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A terület legfrissebb információink szerint a terület töltés felőli része a MÁV-é.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Sziasztok, Az Egressy-Francia út saroknál (a MÁV területén, ha jól tudom) mindig volt illegális szemétlerakás, de az utóbbi időben nagyon durván megnőtt az esetek száma. Ma reggelre ráadásul veszélyes hulladékot tettek le.

Az esőzések hatására a víz megáll a szemétdombok körül, amiből kitudja mi oldódik ki. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az esőzések hatására a víz megáll a szemétdombok körül, amiből kitudja mi oldódik ki. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mostanra több külön álló, terjedelmes szemétkupac jött létre. Segítsetek, illetve mondjátok, hogy én mit tehetek, mert egyre rosszabb a helyzet! Köszönettel”

Motorolaj a szemétkupac oldalában. Vélhetően egy közeli autószerelő műhelyből került ide. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Motorolaj a szemétkupac oldalában. Vélhetően egy közeli autószerelő műhelyből került ide. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés időpontja: 2018.09.05.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 47.507198, 19.106526

A vízbe ázó veszélyes hulladék helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

TUDTAD?

A hulladekvadasz.hu hivatalos üzemeltetője a JÖN Alapítvány, aminek a segítségével szeretnénk biztosítani a tevékenységeink hosszútávú működését.
Milyen segítség kell ahhoz, hogy tevékenységünk és hulladékvadászaink tovább folytassák munkájukat a környezetvédelem érdekében?
Az oldalunk fejlesztéséhez, munkánk támogatására támogatókat, szponorokat keresünk. Továbbá csapattagokat, akik segítik a munkánk.
Támogass minket egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

Van még itt, ami érdekelhet