Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Lövölde tér rendszám nélküli autója a VII. kerületben

A Lövölde tér rendszám nélküli autójára lett figyelmes budapesti hulladékvadászunk, aki a VII. kerületben vadászta le trófeáját.

Frissítve:
2019.02.07.

A bejelentéssel kapcsolatban az illetékesek az alábbi tájékoztatást adták (részlet):
“A Rendészeti Igazgatóság Közterület-felügyelet az ellenérzés időpontban – 2019. január 19- én – a Budapest VII. kerületi, Lővölde tér 2/A. szám előtt, a beadványban megjelölt hatósági jelzés nélküli gépjárművet mar nem észlelték.”

Köszönjük a munkájukat!


Korábban:
2018.09.06.

A rendszám nélküli autó nem tartózkodhat közterületen erről a KRESZ alábbi sorai szólnak:

“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

Rendszám nélküli autó, TŰNJ INNEN! / Fotó: hulladekvadasz.hu

Rendszám nélküli autó, TŰNJ INNEN! / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Sziasztok. Lövölde tér 1-2 b előtt áll a postánál. Hatul sincs rendszám. Van meg 3-4 amin van rendszám de tuti tartósan ott felejtettek azokat be lehet valahol jelenteni?

A bejelentés időpontja: 2018.08.28.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 47.506985, 19.072350

A Lövölde tér rendszám nélküli autójának a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek