Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Irinyi utca, MOL melletti szakaszán szemétdomb

Az Irinyi utca – MOL felüli részén – örökös illegális hulladéklerakatára hívja fel a figyelmünket egy XI. kerületi Hulladékvadászunk.

Budapesten sok olyan úgynevezett közigazgatási gócpont alakult ki, aminek nincs meg teljes bizonyossággal a gazdája, gondozója. Ilyen ez a mostani helyszín is, Újbudán.

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadászok! Szeretnék segítséget kérni a Budapest, XI. Irinyi József utca páratlan (MOL felőli) oldal, Egry József utca/Budafoki út közti szolgalmi szakaszt érintő probléma megoldásában. Ezt a szakaszt évente egyszer, max. kétszer takarítják, és most már eljutottunk oda, hogy illegális szemétlerakó alakult ki az Irinyi J. utca 41. és 39.sz. lakóépületektől a főútvonalra és tovább, a villamoshoz vezető átjáró MOL felőli oldalán.

Az Irinyi József utcának ez a szakasza egyébként a senki földje annak ellenére, hogy mint hosszas utánjárás után megtudtam, a fővároshoz tartozik. A kerület valószínűleg ezért nem foglalkozik vele még akkor sem, ha 7 lakóház és ezek adófizető lakói érintettek a többirányú elhanyagolt állapotban. Kérésem az illegális szemétlerakó felszámoltatása lenne. Hogy ez kialakult, az minden bizonnyal úgy történhetett, hogy a szolgalmi szakasszal nincs törődés.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.19. – A bejelentés közel 3 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: zöldhulladék, kommunális hulladék.

Helyszín/GPS: 47.474472, 19.053722

Az Irinyi utca helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek