Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kenyértartó felújítása szinte pillanatok alatt – #64 DIY - Hulladekvadasz.hu

Kenyértartó felújítása szinte pillanatok alatt – #64 DIY

Kenyértartó felújítása minden háztartásban aktuálissá válik időnként. Ha a Tiédre is ráfér egy kis festés, akkor kövesd a kreatív DIY rovatunk útmutatóját.

Ezzel a technikával könnyedén kevesebb, mint 2 óra alatt felújíthatod és konyhád díszévé varázsolhatod ütött, kopott kenyértartó tárolódat.

Alkotó: Sugár Andrea
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:

  • Csiszoló
  • Harzo T16 alapozó
  • akril festékek
  • ecset
  • akril lakk

Az alkotó gondolatai
Sétálgattam szokásomhoz híven a piacon,  mert hát imádom a régiségeket, de egyszer csak megláttam egy fából készült kenyértartót amit már láttam is lelki szemeimmel, hogyan öltöztettem majd fel. Imádom a régi megunt dolgokat felfrissíteni, és igazán, kiabált utánam, hogy jönne velem haza… 🙂  Szóval megvettem és már neki is álltam festeni.

Elkészítése
Először,  el kell távolítani a zsírt, a régi lerakódott rétegeket vissza csiszolni. És ez a csuda találmány a Harzo16 alapozó nagyon sokat segít hogy egy alapot kapjak amire alkotni tudok.

Hamar meg szárad, és már lehet is festeni, akár akrillal, de ki hogy szereti. Én mindenre akrillal festek. Nagyon szeretem a virág motívumokat, ezért ez a kenyér tartó is ilyen rucit kapott.

A végén lakkal zárom, így könnyen takarítható állapotot kap. Azt gondolom igazán egyedivé lehet varázsolni az egyhangú  leharcolt dolgokat is, amik sosem szemétre valóak, mert egy kis fantázia és ismét lehet bennük gyönyörködni. Bármilyen megunt dolog egy háztartásban felfrissíthető, újra élvezhető látványt nyújthat. Csak rajtunk múlik. Nem mellesleg kevesebb „szemetet” kell kidobnunk. Én nagyon élvezem az újra varázsolások látványát.

További megoldások
Természetesen egyéb technikákkal is feldobhatjátok, mint például decoupage, transzfertechnika, az öregbítések különböző módjaival kiemelhetjük a fa szép erezetét is.  Egy dologra érdemes felhívnunk a figyelmet, még pedig arra hogy az alkotás fertőző!

Ha tetszett kenyértartó felújítása című útmutatónk, akkor nézz be a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkra is.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...