Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Halimba határában: abroncsok, hűtők és rengeteg szemét - Hulladekvadasz.hu

Halimba határában: abroncsok, hűtők és rengeteg szemét

Halimba község határában kiadós mennyiségű illegálisan lerakott hulladékról kaptunk bejelentést egy arra járó kutyás hulladékvadásztól.

A német juhász is értetlenül áll a kialakult hulladékprobléma mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A német juhász is értetlenül áll a kialakult hulladékprobléma mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Halimbán a régi bánya út mellett hetente új szemét halmokat raknak le ismeretlen elkövetők,”

Megfáradt, szék és babakocsi összefeküdve. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Megfáradt, szék és babakocsi összefeküdve. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés időpontja: 2018.09.09.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, gumiabroncs.

Helyszín/GPS: 47.033281, 17.527584

Napnyugta a rengeteg szemét társaságában. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Napnyugta a rengeteg szemét társaságában. / Fotó: hulladekvadasz.hu

[codepeople-post-map]

Halimba községből helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Halimba község Veszprém megyében, az Ajkai járásban. Területén jó minőségű és nagy mennyiségű krétakori bauxittelepeket fedeztek fel, amelyek kitermelése 2013. február végén befejeződött.

Fekvése
A Bakony délnyugati lábánál fekvő település, alatta húzódik a Dunántúl egyik legjelentősebb karsztvíz-bázisa. Északkeletről Ajka-Padragkút, nyugatról Szőc déli irányból Taliándörögd község határolja. Megközelíthető az Ajka és Nagyvázsony közötti közútról Ajka-Padragkútnál nyugati irányba leágazó jó minőségű közúton. A község az Ajka és Sümeg között közlekedő menetrend szerint autóbusz járatokkal is elérhető.

Története
A község közelében honfoglalás előtti időkből csiszolt kőbaltát, kelta sírokat és római kori szarkofágot találtak. A település nyugati részén elterülő Cseres dűlőben nagy kiterjedésű, közvetlen a honfoglalást követő időszakra beazonosított temetőt tártak fel. A temetőben 900 csontvázas sírt találtak. Az ásatások során a sírokból nagy mennyiségű, az Árpád-házi királyok korából származó pénzérme került elő, melyek közül korban az utolsó II. Béla király dénárja volt.

Első írásos említése (Helymba) 1329-ből származik, amikor a közeli Csékút hűbéri birtokos Essegvári családjának tulajdonában volt. A név eredetére vonatkozóan két vélemény ismeretes (mindkettő szláv eredetre utal). Az egyik szerint személynévből ered, míg as másik a töltés, gát, zsilip, cataracta jelentésű chleba szóból. A törökökkel folytatott harcok során, a hódoltság idején a falu teljesen elnéptelenedett. 1730 táján az eredeti lakosság és az újonnan betelepültek népesítették be a falu területét.

Bővebben: wikipedia.