Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szénné égett traktorgumik Sárszentmihály Tájvédelmi körzetében

Szénné égett traktorgumikra lelt helyi hulladékvadászunk Sárszentmihály Tájvédelmi körzetének határában. “De miért kellett elégetni a súlyosan egészségkárosító gumikat?” – Szerk.

Elképesztő, hogy egyesek emberek mire képesek, hiszen még hasonlóval nem találkozunk. Illegális hulladékégetéssel gyakorta, viszont az, hogy valaki képes volt elcipelni a traktorgumikat egy tájvédelmi kőzetre és ott azokat felgyújtani még nem. Mindezt konkrétan a tájvédelmi körzet táblája mellett. Felettébb gúnyos és bosszantó.

Közvetlenül a tájvédelmi körzet határát jelölő tábla mögött történt a hulladékégetése. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Közvetlenül a tájvédelmi körzet határát jelölő tábla mögött történt a hulladékégetése. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Tisztelt Szerkesztők! Ma reggeli futás során fedeztem fel a határban, tájvédelmi körzet, Gaja patak partján/töltésén valószínű kiégett traktor maradványai “díszítik ” a környezetet. 

Nem lehet tudni hány darab gumiabroncs éget szét. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Nem lehet tudni hány darab gumiabroncs éget szét. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés időpontja: 2018.09.10.

Hulladék jellege: gumiabroncs.

Helyszín/GPS: 47.17459 18.35152

A szénné égett traktorgumik helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek