Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

World Cleanup Day 2018 – Gellért-hegyi szemétszedési akció

A World Cleanup Day 2018 alkalmával az AIESEC nemzetközi szervezet és a JÖN Alapítvány közös szemétszedési akciót szervez szeptember 15-én a Gellért-hegyre.

“Tisztítsuk meg a várost!” – felszólítással invitálják a szervezők az önkénteseket a szeptember közepén megrendezésre kerülő eseményre.

2017-ben remek hangulatban telt a több mint 100 embert megmozgató szemétszedési akció. / Fotó: hulladekvadasz.hu

2017-ben remek hangulatban telt a több mint 100 embert megmozgató szemétszedési akció. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az esemény a tavalyi nagy sikerű Gellért-hegyi szemétszedés mintájára kerül megrendezésre, ahol akkor több mint 110 önkéntes környezettisztító közreműködésével 100-nál is több szemeteszsákkal lett kevesebb hulladék Budapest központi helyszínén.

A nemzetközi mozgalom, a World Cleanup Day 2018 eseményéhez eddig több mint 150 országból több millió ember csatlakozott ahhoz, hogy megtisztítsuk szeptember 15-én a Földet. A világunkat megmozgató esemény szervezői az emberi történelem legnagyobb polgári akciójának nevezik.

A szemétszedési akció facebookos eseményéhez ide kattintva lehet csatlakozni.

Az oldalunk üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt nagy megtiszteltetés érte, hogy az AIESEC nemzetközi szervezet magyarországi csoportjának felkérésére szemétszedési akciót rendezhet a nemzetközi szervezettel.

Fontos információk az eseménnyel kapcsolatban

 • Helyszín: Budapest, Gellért-hegy.
 • Gyülekező: Szent Gellért téri díszkútnál.
 • Az esemény időpontja: 16:00 -tól 19:00-ig.
 • Zsákokat és kesztyűket a JÖN Alapítvány biztosítja.
 • A rendezvény politikamentes.

Az önkéntesek által összegyűjtött hulladékot a Főkert Nonprofit Zrt. szállítja el, akik egyben ezzel a nemes gesztussal támogatják a rendezvény létrejöttét és a Bolygónk megmentését.

A World Cleanup Day 2018 egy kiváló alkalom arra, hogy a környezetért tenni akaró nemzetek megmutassák, hogy együttes erővel megtudják menteni a Földet.


Az AIESEC bemutatása

Az AIESEC a világ legnagyobb nemzetközi hallgatói szervezete: több mint 120 országban van jelen és több mint 86000 taggal büszkélkedik. Működését nonprofit alapon végzi, tagjai és vezetői is diákok. Fő célja a fiatalok személyes, szakmai és vezetői képességeinek fejlesztése.

Hallgatói programjai

 • Nemzetközi Önkéntes és Szakmai Programok
  Magyarországon évente 350-400 hallgató és friss diplomás tölti velünk a szakmai gyakorlatát, vagy megy külföldre önkéntes munkát végezni. Mindannyian életre szóló élményekkel gazdagodtak, számukra eddig ismeretlen kultúrákat ismertek meg és nem utolsósorban olyan tapasztalatokat gyűjtöttek, amelyek akár a későbbi munkavállalásnál is nagy előnyt jelenthetnek.
 • Global Volunteer
  Az AIESEC által szervezett kultúraközi programok lehetőséget biztosítanak fiataloknak, hogy más kultúrákat megismerjenek, életre szóló élményeket és hasznos tapasztalatokat szerezzenek. A 6-8 hetes önkéntes programok keretében szélesíthetik látókörüket, új barátságokat köthetnek és egy nemzetközi közösség részévé válhatnak.
 • Global Entrepreneur
  A Global Entrepreneur Program egy 6-12 hetes nemzetközi szakmai gyakorlati program, melynek keretében a fiataloknak lehetősége nyílik innovatív, startup közegben kipróbálni magukat. Partnereink fiatal, kis méretű cégek, ahol a gyakornok testközelből tapasztalhatja meg egy startup beindulását és működését, rálátással az összes departmentre. A program keretében a résztvevők fejleszthetik nyelvtudásukat, a hosszabb külföldön töltött idő alatt új kultúrákkal ismerkedhetnek meg, új szempontú tanulási-, és munkaszemléletet sajátíthatnak el, növelhetik alkalmazkodó készségüket és ezáltal értékes munkaerőpiaci tapasztalatot szerezhetnek.
 • Global Talent
  A professzionális szakmai gyakorlat 6-18 hónapos külföldi munkát kínál, szakmai tapasztalatszerzés céljából. A résztvevők rengeteg területén, marketingtől az IT supporting dolgozhatnak piacvezető cégeknek, mint például a Tata Consultancy Services, Nokia, Apple, Nike. A programok keretében a résztvevők fejleszthetik nyelvtudásukat, a hosszabb külföldön töltött idő alatt új kultúrákkal ismerkedhetnek meg, új szempontú tanulási-, és munkaszemléletet sajátíthatnak el, növelhetik alkalmazkodó készségüket és ezáltal értékes munkaerőpiaci tapasztalatot szerezhetnek.
Magyarországot az AIESEC 1972. évi bécsi nemzetközi kongresszusán választották a szervezet teljes jogú tagjává és azóta biztosít minőségi és életreszóló élményt a magyar és külföldi fiatalok számára.

Tudjon meg többet az aiesec.hu oldalon!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek