Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mogyoródi-patak mellett konténernyi hulladék - Hulladekvadasz.hu

Mogyoródi-patak mellett konténernyi hulladék

A Mogyorodi-patak közvetlen közelébe ismeretlenek egy konténernyi hulladékot borítottak le a zöld turistaútvonalra, állítja hulladékvadászunk.

A bejelentő által küldött kép nem éppen tűéles, de jól kirajzolódik rajta az illegális hulladéklerakás helyzete. A bejelentést még augusztus végén kaptuk, de minden bizonnyal aktuális. Ez egyben a településről beérkezett első bejelentés is.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Sziasztok! kupacok valahol Fót és Mogyoród közt itt vezet a zöldben a zöld turistaút… nem csodalom hogy senki nem járja… egy konténernyi kb.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.27. – A bejelentés közel 4 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: háztartási, autógumi, műanyag, elektronikai, üveg, fém, veszélyes.

[codepeople-post-map]

A Mogyoródi-patak helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Mogyoród nagyközség Pest megyében, a Gödöllői járásban, a budapesti agglomerációban.

Fekvése
A község Budapesttől 18 kilométerre található az M3-as autópálya mentén, a Gödöllői-dombság egyik völgyében. Legmagasabb pontja a Somlyó-domb (Gyertyános 326 méter), amely már az autópályáról is messziről látszik. Fekvésének sajátossága, hogy a lüktető, mozgalmas főváros 5 percre van autóval, a település azonban megőrizte nyugodt, falusias légkörét. Éppen ezért egyre többen fedezik fel és használják ki az ebben rejlő adottságokat és költöznek ide.

A név eredete
A falu neve a mogyoróval, illetve a mogyoróbokorral kapcsolatos, hiszen mogyoród jelentése: „mogyoróban gazdag”. Mára már csak néhány mogyoróbokor maradt a nagyközség területén. Ezek közül egy a plébánia udvarában található.

A településnév történelmi dokumentumokon több formában is megjelenik: hazai oklevelekben Mogyoród néven, török adólajstromokon „Magoród”-ként, „Mogyorós”-ként, külföldi, egyházi okleveleken pedig mint Monorond, Mangerat, Munerod, Mamorade.

Mogyoródi-patak
A patak partját hosszú szakaszokon öles fák díszítik, egyes helyeken széles, lapos völgyben kaszálók és szántók között halad, másutt mélyre vágott, szurdokszerű völgyben kanyarogva siet a Duna felé. A fák között és a réteken védett és fokozottan védett élőlények élnek.

Forrás: wikipedia.