Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Összehordott szemét égett Komáromban

Összehordott szemét, gumiabroncs, avar és gaz égett szerda este Komáromban, a Laktanya köznél, egy zárt telephelyen – írja a katasztrofavedelem.hu.

A komáromi hivatásos és önkéntes tűzoltókat riasztották az esethez, amelyhez Tatabányáról is érkezett egy vízszállító tűzoltófecskendő.

Szemét égett Komáromban

Összehordott szemét, gumiabroncs, avar és gaz égett szerda este Komáromban, a Laktanya köznél, egy zárt telephelyen. A komáromi hivatásos és önkéntes tűzoltókat riasztották az esethez, amelyhez Tatabányáról is érkezett egy vízszállító tűzoltófecskendő. Az egységek megfékezték a lángokat, amelyek kiterjedtek a telephelyen kívülre is. A gyors beavatkozásnak köszönhetően személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.További részleteket itt olvashatnak az esetről:http://komarom.katasztrofavedelem.hu/hirek/5240-tuz-utott-ki-komarom-kulteruletenVideo: Sauerbrei Klaus tűzoltó hadnagy, Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2018. szeptember 20., csütörtök

A bejutást nehezítette, hogy a telephely kapuja zárva volt. A komáromi önkéntes tűzoltók a hivatásos egységek kiérkezése előtt egy csapszegvágóval kinyitották a kaput, a hivatásos egységeknek pedig tűzoltás közben kellett megbontaniuk a kerítést.

A tűzoltóságot és a katasztrófavédelmet rendszeresen riasztják kigyulladt hulladéklerakók, vagy illegális szemétdombok eloltására. – szerk.

Az egységek négy gyors beavatkozó vízsugárral fékezték meg a lángokat, amelyek kiterjedtek a telephelyen kívülre is. Személyi sérülés, és anyagi kár a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem keletkezett. Az eset során szándékos gyújtogatás gyanúja miatt, a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot folytatott le a rendőrséggel közösen.

Az összehordott szemét gyors és hatékony eloltásáért gratulálunk az akcióban részt vett szerveknek.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek