Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Környezetbarát textilszatyor készítése - #65 DIY - Hulladekvadasz.hu

Környezetbarát textilszatyor készítése – #65 DIY

Környezetbarát textilszatyor készítését azoknak ajánljuk, akik igazán egyedi szövetszatyrot készítenének magunknak. A kreatív útmutatónk ebben segítségükre lesz.

Környezetbarát textilszatyrok népszerűsége rengeteget nőtt az utóbbi időben, az egyre nagyobb létszámú környezetvédelmi, hulladékminimalizálási önkénteseknek, mint például a Tóth Andi által vezetett Háztartásom hulladék nélkül csoportnak is köszönhetően. A műanyag zacskók kiváltására szolgáló vászon táskák további előnye, hogy kedvünkre díszíthetjük, személyre szabhatjuk őket.

Alkotó: Szabó Ibolya
Elkészítési idő: fél óra/db
Hozzávalók:

  • molinó
  • olló
  • cérna
  • varrógép

Az alkotó gondolatai:

Varrónőként kaptam azt a feladatot, hogy készítsek textil szatyrokat és szütyőket az I.KHCS kreatív tábor alkotói számára. Kíváncsian vártam a végeredményeket, milyen kincseket alkottak belőle a kreatív tábor lakók.  (Ezt a következő cikkünkben be is fogjuk mutatni Nektek – a szerkesztőség)

38*42cm szatyor készítése:
150cm széles pamut molinóból készült. 1 méterből 3 db jön ki, a szélén a maradék 30 cm-ből pedig kijön a füle. Ennek a szatyornak 40 cm-es a füle.

textil táska

A fül készítése: Az anyag két szélén 1-1 cm behajtok letűzöm.

A kész fülek.

A kész fülek.

textil táska

A fülek befogatása, a szatyor tetejének eldolgozása. 1 cm-et majd 3 cm-et behajtok, az anyag oldalától 11 cm-re befogatom a fület, letűzöm, majd a felső szélét is letűzöm, a füleknél elerősítem.

textil táska

A szatyrot interlockkal állítottam össze, majd a lockszálat befogva a széleket kb. 1 cm hosszan elerősítem.

A kész szatyrok.

A kész szatyrok.

Vasalva, szállításra készen.

Vasalva, szállításra készen.

Következő cikkünkbe bemutatjuk a környezetbarát textil szatyrok különböző dekorálási módjait is.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.  !

Kövessétek figyelemmel addig is a Kreatív hobbik csoport munkáját. Az elérhetőségei itt találhatóak.

You may also like...