Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Környezetbarát textilszatyor készítése – #65 DIY

Környezetbarát textilszatyor készítését azoknak ajánljuk, akik igazán egyedi szövetszatyrot készítenének magunknak. A kreatív útmutatónk ebben segítségükre lesz.

Környezetbarát textilszatyrok népszerűsége rengeteget nőtt az utóbbi időben, az egyre nagyobb létszámú környezetvédelmi, hulladékminimalizálási önkénteseknek, mint például a Tóth Andi által vezetett Háztartásom hulladék nélkül csoportnak is köszönhetően. A műanyag zacskók kiváltására szolgáló vászon táskák további előnye, hogy kedvünkre díszíthetjük, személyre szabhatjuk őket.

Alkotó: Szabó Ibolya
Elkészítési idő: fél óra/db
Hozzávalók:

  • molinó
  • olló
  • cérna
  • varrógép

Az alkotó gondolatai:

Varrónőként kaptam azt a feladatot, hogy készítsek textil szatyrokat és szütyőket az I.KHCS kreatív tábor alkotói számára. Kíváncsian vártam a végeredményeket, milyen kincseket alkottak belőle a kreatív tábor lakók.  (Ezt a következő cikkünkben be is fogjuk mutatni Nektek – a szerkesztőség)

38*42cm szatyor készítése:
150cm széles pamut molinóból készült. 1 méterből 3 db jön ki, a szélén a maradék 30 cm-ből pedig kijön a füle. Ennek a szatyornak 40 cm-es a füle.

textil táska

A fül készítése: Az anyag két szélén 1-1 cm behajtok letűzöm.

A kész fülek.

A kész fülek.

textil táska

A fülek befogatása, a szatyor tetejének eldolgozása. 1 cm-et majd 3 cm-et behajtok, az anyag oldalától 11 cm-re befogatom a fület, letűzöm, majd a felső szélét is letűzöm, a füleknél elerősítem.

textil táska

A szatyrot interlockkal állítottam össze, majd a lockszálat befogva a széleket kb. 1 cm hosszan elerősítem.

A kész szatyrok.

A kész szatyrok.

Vasalva, szállításra készen.

Vasalva, szállításra készen.

Következő cikkünkbe bemutatjuk a környezetbarát textil szatyrok különböző dekorálási módjait is.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.  !

Kövessétek figyelemmel addig is a Kreatív hobbik csoport munkáját. Az elérhetőségei itt találhatóak.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek