Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Astoria látványossága: hulladék a város szívében

Astoria látványosságává vált a bejelentő szerint a város szívében a bejelentésben látható napról napra gyarapodó csinos kis hulladékkupac.

Frissítve II.
2018.10.10.

A területtel kapcsolatban az FKF Nonprofit Zrt. – től az alábbi tájékoztatást kaptuk:
“Köszönjük megkeresést. Tájékoztatjuk hogy a jelzett helyszínről 10. 06-án elszállítottuk a területre illegálisan elhelyezett hulladékot.”

Köszönjük az FKF Nonprofit Zrt. – nek a takarítás elvégzését.


Frissítve I.
2018.10.09.

Józsefváros Önkormányzata a mai napon tájékoztatott bennünket, hogy a terület karbantartása és takarítása a Fővárosi Közterület- fenntartó Zrt feladata.

Továbbá külön kiemelnénk, hogy Budapest VIII. kerülete rendre megoldja a honlapunkra beérkező bejelentéseket azokon a helyeken, amiken az önkormányzat illetékes.

Egy tavalyi példa a Klinikák környékéről.

Köszönjük a tájékoztatást. A bejelentést az FKF Nonprofit Zrt.-nek továbbítottuk. 


Korábban
2018.10.05.

Budapest, de szinte minden település bármelyik pontján kialakulhatnak illegális hulladéklerakások. Van, hogy elmarad egyszer a hulladék elszállítása és máris hegyekben állhat a szemét.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Sziasztok! Ez a kép az 5.kerületben  szemlélhető meg. Szemből  indulnak a városnéző buszok… Egy hete még csak a zöld (szeméttől már repedező) konténer volt látható. Azóta gyarapodott a “látványosság”. Mindez a város szívében… Egy villanyoszlop tövében, ahogy feljövünk a metróból beleesik az ember a szemétbe. Helyszín a Rákóczi út 1. Sejtésem szerint , ha nem lenne ott az a rossz kuka, nem tennék oda a szemetet.

A bejelentés időpontja: 2018.10.05.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS:  Budapest, Rákóczi út 1.

Az Astoria látványosságának a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek