Szemétszállítást hirdető vállalkozó szemetelőt fogtak el

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Szemétszállítást hirdető szemetelőt fogtak el Hódmezővásárhelyen, számol be helyszíni tudósításában az RTL Klub Híradója.

Helyi lakosok egy 37 éves hódmezővásárhelyi férfi értek tetten, aki éppen hulladékot pakolt le a település külterületén. De mire a rendőrök kiértek már a szemetelő sehol se volt. A helyszínelés alkalmával a lepakolt szemétben elérhetőségeket találtak, ami alapján megtalálták a hulladék volt tulajdonosát és nem a tettest.

A nyomozás következő lépéseként felkeresték a szemét tulajdonosát, aki azt állította, hogy egy helyi újságban talált egy hirdetést, amiben egy vállalkozó szemétszállítást vállalt. Ekkor állt össze a kép a nyomozókban, akik így megtalálták a szemetelőt.

A szembesítés alkalmával a szemetelő minden beismert, büntetőeljárás indult ellene.

Az RTL Híradó adásában a kecskeméti szemetelő tettenéréséről készült videónkat is felhasználták, de sajnos hivatkozás nélkül.

Úgy tapasztaljuk, hogy ez nem az egyetlen eset Magyarországon, amikor szemétszállítást hirdető vállalkozó a hulladékot a határba hordja.

Sajnos olyan mennyiségű inert (építési) hulladék kerül ki egyes területekre, amit csak építkezési vállalkozók vihetnek oda. Ilyen helyszín volt korábban a Hungária körúti felüljáró alatti terület, ahonnan több mint 450 tonna hulladékot szállított el a MÁV. Természetesen a hulladék nem a vasúttársaság vitte oda, hanem a szemetelő fuvarozó vállalkozók.

Videó és a cikk tartami forrása: rtlklub.hu

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: