Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Arnót községben illegális hulladéklerakó égett - Hulladekvadasz.hu

Arnót községben illegális hulladéklerakó égett

Arnót község egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település, ahol a bejelentő szerint rendszeresek a illegális hulladéklerakások és azok égetése.

Nem egyedi eset, hogy valami oknál fogva kigyullad az illegálisan lerakott hulladék, vagy egyszerűen a szemetelők fel-felgyújtják azt. A tűzoltóságot rendszeresen hívják ilyen esetekhez, amiket hatalmas erőfeszítések árán eloltanak. A munkájuk felbecsülhetetlen. A mostani eset alkalmával is a tűzoltók rohantak a helyiek megmentésére. A hulladéktüzek alkalmával rengetegféle mérgező anyag kerül a légtérbe és a talajba is egyaránt, amik súlyos egészségkárosító hatással lehetnek a környezetre és az ott élőkre.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Ma délután (2018.09.30.) kigyújtották az Arnót fölötti domboldalt. Kimentem megnézni a füstöt, és valójában egy illegális hulladék lerakó égett. A tűzoltók eloltották a tüzet a mezőn, de azt mondták, hogy kb 1 méter vastag hulladékkal nem tudnak mit kezdeni. Izzani fog egy darabig, de azért őrzik. 

Sajnos itt Arnóton az új buszfordulótól kezdődően a fenti helyszín irányában vagy egy hosszú bokor sor és mellette egy földút. Ezt az egész bokor sort is illegális hulladéklerakónak használják. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit lehetne ez ellen tenni. Mi a tapasztaltuk? Hogy lehet az ilyet felszámolni?”

A bejelentés időpontja: 2018.09.30. – A bejelentés közel 2 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg.

Helyszín/GPS: 48.140955, 20.857814

[codepeople-post-map]

Arnót község illegális hulladéklerakási és hulladékégetési helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Arnót község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Miskolci járásban. Miskolctól 6 km-re helyezkedik el. A községet a 3-as főút köti össze Miskolccal. A legközelebbi vasútállomás Felsőzsolcán van 5 km-re, a miskolci 6 km-re.

Nevének eredete
Neve német személynévből származik. Valószínűleg az Árpád-kori Arnold nevű birtokosáról kapta nevét. Korábbi időkben Arnold, Alsóarnót, Arnolth, Arnod, Arnóth, Sajó-Arnót alakban szerepelt.

Forrás és bővebben: wikipedia.

You may also like...