Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Golgota tér szétcsonkított autóroncsa

A Golgota tér felismerhetetlenségig szétcsonkított – vélhetően Opel Astra – autóroncsáról kaptunk egy egészen elképesztő bejelentést.

Frissítve
2018.11.06.

Józsefváros Önkormányzata az alábbi tájékoztatást adta:
“A Golgota téren található, valamint közterületen tárolt roncs gépkocsival kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatlak:  a Józsefvárosi közterület-felügyelet  már korábban észlelte  a bejelentésben szereplő állapotot –  a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal (a továbbiakban: FÖRI) korábban kötött megállapodások alapján a kerületünkben található, forgalmi rendszám nélküli gépkocsik elszállítására a FÖRI rendelkezik hatáskörrel –   ezért  2018. október 15. napon  levélben értesítették  FÖRI-t,  melyben kérték a jármű elszállítását. A mostani bejelentést követően ismételten levélben megkeresték a FÖRI-t és kérték intézkedésüket a nem kívánt állapot mielőbbi megszüntetése végett.”

Köszönjük a részletes és segítőkész tájékoztatást.


Korábban
2018.10.13.

A személygépjármű az utóbbi időben elkezdték szétlopkodni. Kerekei nincsenek, ablakai betörve, belsejéből már mindent kiloptak. Sőt a képek szerint talán már valaki be is költözött ideiglenesen a roncsba.

Látszik, ahogy a kocsit aládúcolták, hogy a kerekeket lelopják.

Látszik, ahogy a kocsit aládúcolták, hogy a kerekeket lelopják.

A Kresz szerint a közterületeken rendszám nélkül nem állhat autó. Arról nincsenek információink, hogy a Golgota tér ezen szakasza magánterület lenne. A bejelentő bejelentésében azt írja, hogy az illetékesnek már jelezte, de a kocsi a helyén maradt. Ennek okai egészen prózaiak: beteltek a roncsautók tárolására szolgáló létesítmény tároló helyszínei.

Elképesztő látvány. Budapest 2018!

Elképesztő látvány. Budapest 2018!

Mit mond erre pontosan a KRESZ?
“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

Ezt az autót többszörösen meggyalázták. Vajon ezt érdemelte?

Ezt az autót többszörösen meggyalázták. Vajon ezt érdemelte?

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A VIII. kerületet elárasztja a roncs,elhagyott autók tömkelege. Tavasz óta leállt a szállítás, állítólag megtelt a telep ahova vinnék. Ma fotóztam ezt a szépséget a Golgota térnél. A többi a környező utcákban van,rendszám nélküli többsége.”

A bejelentés időpontja: 2018.10.13.

Hulladék jellege: autóroncs.

Helyszín/GPS: 47.486212, 19.093970

A Golgota tér helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek