Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Lakókocsi Szászberek határában és rengeteg szemét - Hulladekvadasz.hu

Lakókocsi Szászberek határában és rengeteg szemét

Egy lakókocsi magára hagyatottan több zsáknyi szétszórt szemét társaságában várja  Szászberek határában a végső megváltást.

A lakókocsi autóroncsnak minősül, amire szintén vonatkoznak a KRESZ szabályai, avagy közterületen rendszám nélkül gépjármű nem tartózkodhat.

A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.

Továbbá ez a bejelentés a település első bejelentése is Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Szeretnék bejelenteni egy illegális hulladéklerakást. Helyileg ez Szászberek mellett, a 32-es út és a Ladányi út kereszteződésénél található. Ezek a koordináták: 47.29964909034976 és 20.094804205635. A kereszteződésből a 32-es úttal párhuzamosan vezet a régi 32-es, azon befelé kb. 2-300 méteren végig találhatóak hulladéklerakások. A hulladék szilárd háztartási, főleg műanyag, de van fa és építési törmelék is. Plusz leraktak ide egy utánfutós lakókocsit is.”

A bejelentés időpontja: 2018.10.20.

Hulladék jellege: kommunális, veszélyes, autóroncs, építési hulladék.

Helyszín/GPS: 47.29964909034976 20.094804205635

[codepeople-post-map]

Szászberek elhagyott lakókocsi helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Szászberek község Jász-Nagykun-Szolnok megye Szolnoki járásában.

Fekvése
A község Jász-Nagykun-Szolnok megye nyugati részén, az Alsó-Jászság szélén található, Szolnoktól 17 km-re fekszik. Szászberek környékét vadlúd és fekete gólya csapatok használják szálláshelynek.

Megközelíthetősége
A település vonattal a MÁV 86-os számú (Vámosgyörk–Újszász–Szolnok) vasútvonalán érhető el. A megállóhely Jászladány és Újszász között található. Közúton legkönnyebben a 32-es főútról érhető el, annak jobb (keleti) oldalán fekszik. Az autóbuszközlekedés szintén jelentős: a Jászkun Volán egyik legnagyobb utasforgalmat lebonyolító járatszakaszának számít a Szolnok-Jászberény vonal, amely a települést is kiszolgálja. Újszász és Szászberek között egy iskolajárat is közlekedik, és működik egy, a jászberényi Electrolux gyár dolgozóit szállító autóbusz is, amelynek szintén elérhető a településről.

Története
Első írásos említése 1435-ből származik. Zsigmond király uralkodása alatt templomos helyként jegyzik. Ekkor Zazberegh volt a község neve. A település a 15. században mezővárosi rangot kapott, de később ezt elvesztette, mert a 17. századra az oszmán-tatár hódítások, pusztítások miatt elnéptelenedett. Két évszázaddal később már virágzó község, 1949 óta önálló. Itt működött a Kohner-uradalom, amely világhírű állattenyésztést folytatott. A település jelenlegi gazdaságát az akkumulátorgyártás és a földművelés határozza meg. 2008 őszén elkezdődött egy biomassza-erőmű és pelletgyártó üzem építése a helyi ipari parkban.

Forrás: wikipedia.